IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спасете кожата си от вредното влияние на студа

1 януари 2006 12 27

Зимата, колкото и да е красива, е изключително враждебна към кожата

Спасете кожата си от вредното влияние на студа

Зимата, колкото и да е красива, е изключително враждебна към кожата. Още с пъривте студени дни трябва да предприемете мерки за предпазване на кожата от изсъхване и изтощаване.

През зимата кръвният поток към повърхността на кожата намалява и това я лишава от ценни хранителни вещества.

За да възстановите равновесието, трябва да използвате т.нар „cold cream“, които предпазват кожата от влиянието на студа. Повечето известни козметични компании предлагат подобни комплекти против студ.

Тяхната текстура е по-мазна и се създава предпазен слой върху кожата, който изолира студа. В повечето кремове има прибавени допълнителни подхранващи съставки.

Устните са тези, които най-много страдат в студеното време. Почти задължително е да използвате балсам за устни, дори ако слагате и червило. Можете да изберете безцветен или с лек блясък, но не излизайте от къщи, без да сте покрили устните добре.

Последиците са неприятни и болезнени. Устните изпръхват, напукват се и започват да болят. В редки случаи, когато вече става дума за измръзване, се налага консултация с лекар-дерматолог.

Не забравяйте и ръцете- те също страдат много от ниските температури. За да подобрите оросяването им, а с това- и състоянието на кожата, раздвижвайте често пръстите на ръцете.

Както лицето, така и ръцете трябва да се подхранват с подходящ крем. На вас оставяме да изберете марката, но потърсете крем, който съдържа витамини и подхранващи етерични масла.

КоментариКоментари