IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметика за мъже- защото и те го заслужават

20 декември 2004 14 11

Козметика за мъже- защото и те го заслужават

Защо мъжете нямат техни козметични продукти? Този въпрос е накарал френската козметична фирма Clarins да направи проучване, в резултат на което вече има козметична серия специално за мъже.

Еволюцията на мъжкото мислене!

Вече е ясно, че мъжете не са това, което бяха. През 50-те години образът на мъжа се изчерпваше с ролята му на защитник на жената. Тогава единствените два козметични продукта, от които ТОЙ имаше нужда, бяха сапун и афтършейф с високо алкохолно съдържание.

В началото на 70-те в резултат на феминисткото движение, мъжът стана по-самотен и започна да обръща повече внимание на външността си- ТОЙ започна да употребява по-подходящи за кожата му балсами и да се грижи повече за фигурата си.

Но истинската революция в мъжкото мислене настъпва през 90-те години. Вече не само жените се притесняват за килограмите и за тъмните кръгове под очите. Все повече мъже започват да се вглеждат в тялото си и да полагат необходимите грижи за външността си.

Clarins – пионери в мъжката козметика


Френската фирма е първата, която започва да говори за мъжката козметика на своите събрания. Директорът на компанията Изабел Пику подчертава, че в новата мъжка серия козметични продукти са включени съставки, изцяло съобразени с особеностите на мъжката кожа.

Както ни обяснява д-р Катрин Бомбал, “мъжката кожа е много по-различна от тази на жените заради влиянието на тестостерона, по-високото съдържание на мазнини, по-грубия епидермис. “

От Clarins са подготвили продукти за всяка зона- има крем за торбичките по очите, различни видове лосиони, които омекотяват кожата преди бръснене и намаляват риска от порязване, редица дезодоранти и парфюми.

Но мъжете не трябва да забравят, че козметиката не променя като с магическа пръчица. Ако проявите постоянство в грижите за кожата и фигурата си, резултатите няма да се забавят.

КоментариКоментари