IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дезодорант, рол-он или стик- преценете сами

10 август 2005 09 00

Дезодорант, рол-он или стик- преценете сами

Под формата на спрей, стик или рол-он, ароматизиращите средства са все по-ефикасни в борбата за повече свежест и благоухание, особено в летните дни. Най-трудното е да си изберем този, който ни подходжда.

Желанието на всички жени е да се чувстват свежи и защитени през целия ден. В стремежа си да задоволят това простичко, но трудно желание, компаниите-производители се надпреварват да предлагат все по-нови и нови технологии в производството на дезодоранти. Спрейовете разчитат на моменталната свежест, която оставят у всеки. При стикчетата и рол-он дезодорантите се залага на по-сложни съставки, които влияят върху порите и жлезите и така намаляват потенето. Почти всички компании слагат в продуктите си алое вера, екстракт от памук или коприна, за да направят кожата по-мека на допир.

Дезодорант

Изключително практични, дезодорантите все още са най-популярните “ароматизатори за тяло”. Тази година 62% от европейките са предпочели именно традиционните флакони. Успехът им се дължи на това, че са най-старият и най-познат продукт в областта и са изключително приятни за употреба. С едно-единствено “пръс” получавате свежест и сигурност за целия ден. Съвременните добавки в дезодорантите, като соли против изпотяване, ги правят истински хит сред дамите.

Рол-он

Ако държите на мекотата, то тези мънички флакончета са създадени специално за вас. Главните му предимства са малкият размер и широката ролка, която дозира количеството течност. Поставянето му върху кожата под мишниците е много приятно и оставя нежен, ароматен слой, изключително подходящ за предпазване от възпаления след епилация.

Най-големите почитатели на рол-оните са жените между 15 и 30 години. Малкият недостатък на този вид дезодоранти е чувството за влага. Препоръчително е да изчакате няколко секунди преди да се облечете, за да не се образуват петна по дрехите ви.

Стик

Тези кремообразни продукти са много ефикасни против изпотяване. Веднага след поставянето им се чувствате по-сухи и защитени от неприятни изненади.

Производителите на стикчетата залагат изключително много на предпазването от изпотяване, постигнато с различни вещества. Ароматът много често е съвсем дискретен, но това не означава, че стикчетата са по-малко ефикасни от рол-оните или дезодорантите.

На който и вид ароматизатор да се спрете, не забравяйте, че потенето е нормална телесна функция, чрез която тялото регулира температурата си, а неприятната миризма се получава при контакта на потта с бактериите по повърхността на кожата.

КоментариКоментари

анонимен ( преди 11 години )
Да, ама рол-оните запушват порите и водят до възпаление на лимфните възли ==> и рак на гърдата!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар