IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да съживите блясъка в косата си

25 август 2005 09 36

Как да съживите блясъка в косата си

Когато косата ви е подложена на атаките на вятър, студ и слънце, когато начинът ви на живот е твърде стресов и напрегнат, вие усещате това с цялото си тяло.

В такива моменти усещате, че косата ви се нуждае от подхранване. Тя е слаба, изтощена и без обем. Употребата на специализирани шампоани и маски са част от решението, но винаги можете да направите още за вашата коса, без това да ви коства големи усилия.

Чудодейната сила на масажа

Сложете ръце на главата, стараейки се да придържате пръстите си колкото е възможно по-близо до кожата. Започвайки с корените, разресвайте с пръсти косата си напред и назад, съветват специалистите на Нивеа. Това подпомага тонизирането на кожата на главата и подобрява кръвообращението.

Поставете едната си ръка върху главата, поддържайки с другата врата си. Сега масажирайте кожата на главата с една ръка, а врата си с другата. След това сменете ръцете и продължете да масажирате.
С дланите на ръцете си, упражнете лек натиск върху слепоочията и масажирайте с бавни кръгови движения.

Поставете дясната си ръка върху лявото рамо. От това положение масажирайте по продължение на ръката надолу от рамото към лакътя, след това се върнете отново на рамото и повторете целия процес два пъти. Сменете ръцете и масажирайте другата страна.

Тонизиране на кожата на главата

Следващите две упражнения са много подходящи при напрежение във врата.

Главата е високо изправена. Вдишвайки, наклонете главата надясно, докато дясното ви ухо почти докосне дясното рамо. Задръжте рамената си надолу. Издишайте и върнете главата в изходна позиция. Повторете същото и към лявата страна.

Протегнете врата си, така че брадичката да сочи нагоре. Докато гледате нагоре, вдишайте бавно и задръжте позицията. Издишайте и върнете главата в изходна позиция. Сега отново вдишайте, докато навеждате главата. Доближете брадичката колкото е възможно повече до гърдите. Издишвайки, бавно изправете главата.

КоментариКоментари