IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последните тенденции в пластичната хирургия

1 юли 2005 11 25

Последните тенденции в пластичната хирургия

След липосукцията, силиконовите имплантанти и лифтинга, най-новото в пластичната хирургия е преправяне на вагината

Според американската асоциация на пластичните хирурзи това е най-съвременната тенденция в областта. В Канада и САЩ десетки клиники предлагат вече този вид медицинска интервенция.

Сред най-желаните операции са стесняване на влагалището, промяна на формата на срамните устни, възстановяване на химена. Последната операция е искана най-вече от момичета, които са от страни, в които булката трябва задължително да е девствена.

„Правя такива операции от 4-5 години“, обяснява Рой Джаксън, собственик на кабинет за пластична хирургия. „Изведнъж кабинета ми се препълни“, обяснява той.

Първите пациентки, които са се възползвали от този вид операции, са били жени, които са имали проблеми със задържането или са получили усложнения след тежко раждане. По-късно те са споделили с лекарите, че интимният им живот се е преобразил, обяснява д-р Дейвид Матлок от Лос Анджелис.

Д-р Матлок е оперирал жени от всички възрасти и социални класи. Широка рекламна кампания популяризира кабинета му все повече и повече. Пациентките споделят, че се чувстват прекрасно след операцията, че самочувствието им е много по-добро.

Според президента на асоциацията на пластичните хирурзи в САЩ д-р Лирой Йънг обаче подобен вид операция не е съвсем безопасна, а негативните последици се спестяват в рекламните съобщения.

Той обяснява, че при операцията може да бъдат повредени нерви, както и да останат болезнени белези, а резултатът да бъде намаляване или загуба на чувствителността. Към това се прибавят и рисковете при всяка операция - загуба на кръв, засягане на съседни органи. В някои случаи може да се получи свиване, което да попречи на всякакъв вид полов контакт.

КоментариКоментари