IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как ни влияе Луната

22 март 2012 14 15

Защо при пълнолуние трябва да избягваме конфликтни теми със съквартирантите си

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако страдате от безсъние, това може да се дължи на много причини, но една от тях според учените има вероятност да е фазата, в която се намира Луната. При някои хора страдащи от епилепсия или мигрена, цикълът на Луната има влияние върху оплакванията.

Всъщност Луната е вдъхвала страхопочитание на хората още от древността. Пещерняците са вярвали, че тя е божество. Изобразявана е по стените на пещерите. Много култури дори и в днешно време почитат Луната като важна част от религията им.

Това небесно тяло контролира и приливите и отливите на Земята. Съществуват календари и справочници, в които Луната се смята за важен фактор за определяне на подходящ момент за засаждане на земеделски култури и риболов.

Пълнолунието влияе върху емоционалното състояние на хората. Забелязано е, че често караници между съквартиранти и социални бунтове се случват в тази фаза на Луната.

А според едно изследване на поведението на животните, има много по-голяма вероятност да бъдете ухапани от куче по време на пълнолуние.

След всички тези факти, не е чудно, че някои хора страдат от безсъние и кошмари, имат странни сънища или ходят на сън при пълнолуние. Най-изненадваща, обаче, е информацията, че някои хора заспиват по-лесно в такава фаза на Луната, дори и ако светлината от нея пада директно върху лицата им.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари