IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хранителен режим за красива и здрава коса

30 декември 2005 11 32

Представяме ви кратък списък с хранителните вещества, които ще подобрят състоянието на косата ви

Хранителен режим за красива и здрава коса

Здравата и красива коса се постига с много грижи. На първо място е правилното хранене. Представяме ви кратък списък с хранителните вещества, които ще подобрят състоянието на косата ви.

Красива и здрава коса се „прави“ като изключите от менюто си наситените мазнини и прибавите достатъчно количество протеини, цинк, желязо и витамини от В-групата.

Наситените мазнини улесняват натрупването на токсини в организма, които се отлагат и върху кожата на главата. Така се възпрепятства циркулацията на кръвта към корените на косата и до нея не достигат необходимите хранителни вещества.

Намалете до минимум колбасите, хамбургерите, пърженото и сладките неща- само така ще ограничите наситените мазнини, които поемате.

С помощта на цинка, желязото, протеините и витамините от В-групата се увеличава синтеза на кератин от организма, което е гаранция за здрава коса. Витамините от В групата възстановяват клетките на космените фоликули.

Най-лесно всички тези вещества се набавят с честото хапване на яйца ( жълтъците им по-специално) и леща.

Ползването на подходяща козметика за коса в комбинация с правилен хранителен режим ви гарантира прелестна „грива“.

КоментариКоментари