IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристалната решетка на клетките

26 септември 2012 10 03

Или защо Шуслеровите соли са толкова необходими?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Представете си човешките клетки точно като къщите, в които живеем. Имат ли здрава носеща конструкция и грижливо подредени тухли, дори природните бедствия не могат да им нанесат сериозни щети.

Ролята на минералите

Витамини, минерали, микро и макроелементи. Всички те са важна храна за клетката и влизат в сложни взаимодействия, за да ѝ осигурят живот. Ако в тялото минералите са в точната концентрация на точното място, това означава, че и витамините ще достигнат до необходимите органи и системи. Във всяка наша клетка минералните соли изграждат кристална решетка, от която зависи здравината и устойчивостта на организма. Минералният дисбаланс е в основата на всяко неразположение и болест. Това открива преди повече от 100 години немският лекар д-р Вилхелм Шуслер. За първи път именно той използва думата биохимия, за да назове своя метод за лечение с 12 минерални соли.

Оптималният минерален баланс

Природата ни дава всички предпоставки, за да започнем живота си с него. Ето защо бебета получават най-доброто от своите майки. Изграждането на кристалната решетка започва още в майчината утроба. Калций, желязо, магнезий - това са само малка част от минералите, които получаваме като дар от жените, които ни дават живот. Жизненоважните минерали се изчерпват от майчиния организъм в полза на детето, независимо до какво ще доведе това : често до анемия, рушене на зъбите, стрии, депресивни състояния след раждането. Логично бременни, с нарушен минерален баланс в началото на 9-те месеца, ще родят деца с не особено здрава кристална решетка на клетките.

Полезните вещества от храната

Ето ги и строителните блокчета, които карат клетките ни да нарастват и да се делят. И така малкото бебе постепенно се превръща в малък човек. Съвременният начин на преработване на храната, прекомерното торене на почвите с вредни химически съставки отнемат полезните минерални вещества от зеленчуците, плодовете, зърнените продукти... Масовото производство разчита и на безброй Е-та или „подобрители" и консерванти, които допълнително задълбочават проблемите. В последните години биопроизводството става все по-модерно, защото масовото отдавна е превърнало здравословния начин на живот в твърде спорно занимание.

Нов прочит на вредните навици

Нередовното хранене, честата употреба на медикаменти, пушенето и алкохолът... те директно нарушават баланса на минералните вещества. За да запазят и малкото, което им остава, клетките са в стресирано и блокирано състояние. Така не могат нито да усвояват минерали, нито те да бъдат транспортирани до нуждаещите се тъкани и органи в тялото.

Ключът към този проблем открива д-р Шуслер, след дълги години на изследване на кремирани човешки тъкани, всяка от които се състои от една или няколко минерални соли. Той започва да ги произвежда леко разредени. Така те попадат в организма в онази концентрация, в която естествено се намират в тялото. Преминават през защитните мембрани на блокираните клетки и отключват техните механизми за правилно усвояване на минералните вещества. Те са в йонна-активна форма, така, както естествено съществуват в нашите органи и тъкани. По този начин д-р Шуслер дава на света терапията си с 12 минерални соли, които възстановяват минералния баланс на клетъчно ниво.

Приемани още при първите симптоми на остро състояние, за профилактика, с хомеопатични или стандартни медикаменти, солите на д-р Шуслер напълно безопасно, дори и за бебета и бременни подпомагат тялото да бъде здраво и с добър тонус. Една от популярните комбинации от Шуслерови соли е например тази за силен имунитет. Приемът на соли №3 железен фосфат, №6 калиев сулфат и №7 магнезиев фосфат за 1-2 месеца в есенно-зимния период прави организмът устойчив на настинки и вирусни инфекции.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари