IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шуслерови соли за всеки и всичко (11 част)

4 октомври 2012 10 29

Безопасен начин да подобрите здравето и външния си вид

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Особено актуална за всяка дама, минала 30-те години, е темата за остаряването. Козметичните гиганти влагат големи усилия да разработват серии кремове, гелове и маски, които да се борят с възрастта.

Красотата обаче, не се постига само с повърхностно третиране на засегнатите зони. Всичко, което поемате в организма си, дава отражение на визията ви. И ако искате тя да младее, да се преборите с целулита и да гледате с възхищение отражението си в огледалото, може би трябва да научите малко повече за сол №11 от поредицата на д-р Шуслер.

№11 – Silicea (Силициев двуокис)

Победете остаряването с помощта на това разкрасително средство

По-познат като силициева киселина, силициевият двуокис е козметикът сред Шуслеровите соли. Благодарение на колагенообразуващото му действие, той е смятан за благонадежден съюзник в борбата с преждевременното остаряване, с мимическите бръчки и бръчките около очите. Шуслерова сол №11 влияе добре върху още една проблемна зона – съединителната тъкан и в частност образуването на целулит.

Освен разкрасяващо действие, този минерал има и функцията да заздравяват костите, хрущялите, косата и ноктите. Силициевият двуокис също така стимулира клетъчното хранене в имунната система, поддържа еластичността на кръвоносните съдове и предпазва от атеросклероза.

№11 Silicea D12

Основна задача – Подмладява и разхубавява, заздравява костите, косата и кожата.

Признаци за недостиг – Кожа, склонна към образуване на бръчки „пачи крак", обща слабост, трудно заздравяване на раните.

Лечебно действие – Помага при чувствителна кожа, отпадналост, изтощена коса, косопад. Заглаждат бръчиците по лицето и целулита по бедрата, дупето, корема и горната част на ръцете.

Научете всичко за солите на д-р Шуслер: www.facebook.com/schusslersalts.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари