IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Погрижете се правилно за новата си татуировка

28 февруари 2006 10 47

Грижата за чисто новата ви придобивка е не по-малко важна от качествената й изработка

Погрижете се правилно за новата си татуировка

След като вече сте изгледали безброй каталози с модели, мислили сте около три месеца и половина и сте се решили да си направите татуировка, трябва да знаете също, че грижата за чисто новата ви придобивка е не по-малко важна от качествената й изработка.

Да започнем оттам, че трябва да мислите за татуировката си като за рана, която трябва да зарасне правилно.

По тази причина трябва да изберете правилно момента, в който ще си я направите. Най-подходящият време е пролетта, защото е достатъчно топло и не се навличате и ходенето на море е още далече и няма да се изкушавате да се покажете новата си, още незараснала "картинка" на всички на плажа.

Най-важното е да не оставяте мястото да изсъхне. Татуировката трябва да се маже с тънък слой антибиотичен крем, докато заздравее. Гордите притежатели на татуировки съветват да си вземете тетрациклин или пантогел - продават се в аптеките и не са никак скъпи. Нанася се тънък слой от крема върху цялата татуировка, не се плашете, няма да я изтриете.

Колкото до гентамицина, има различни мнения за влиянието му върху татуировките, но повечето хора не го харесват, защото „изсмуква“ цветовете.

В никакъв случай не се опитвайте да махнете коричката, която се образува през първите дни. Тя ще падне сама с течение на времето.

Другото важно правило е да не излагате татуировката си на пряка слънчева светлина (разбирайте плаж) поне две седмици и да не я мокрите.

Преди да влезете в банята намажете добре татуировката със специален защитен крем (продава се в аптеките) и я покрийте с кърпа. Добре е изобщо да не мокрите и миете въпросното място. Използвайте ръчния душ, ако имате такъв, разбира се.

Не се плашете от променящия се вид на татуировката ви. През първия ден цветовете са изключително наситени, после може да ви се стори, че са избледнели или неравномерни. Не се притеснявайте, това са нормални процеси.

Татуировката ви ще започне да изглежда „нормално“ след около седмица, само трябва да сте търпеливи.

КоментариКоментари