IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маските с глина правят чудеса за кожата

11 април 2006 11 58

Мазна, суха, комбинирана – независимо от типа на вашата кожа, тези маски зареждат кожата ви с коктейл от витамини и минералии я правят блестяща

Маските с глина правят чудеса за кожата

Мазна, суха, комбинирана – независимо от типа на вашата кожа, маските с глина или кал правят чудеса.

Маските за лице с глина и кал могат да бъдат нанасяни и в домашни условия. Това не отнема много време и върши работа ако бързате и нямате време да посетите салона за разкрасяване.

Много козметични компании предлагат подобни специализирани продукти, като напоследък актуални са маските с лечебна кал от Мъртво море.

Гаранция за качество обаче може да получите само в специализираните магазини и аптеки.

Там персоналът е обучен и могат да ви дадат професионален съвет и адекватна консултация на място. Така ще сте сигурни, че купувате правилния продукт за вашата кожа.

Как действат маските с кал и глина

Освен че отстранява излишната мазнина и мъртвите клетки този тип продукт действа освежаващо на кожата на лицето, шията и деколтето и забавя процесите на стареене, благодарение на множеството минерали и витамини, съдържащи се в него.

Ето няколко от основните действия на маските с кал и глина:

- попива и отстранява прекомерното омазняване
- помага при разширени пори
- дава блясък на кожата
- подобрява овала на лицето и премахва напрежението
- помага за премахване и „изсушаване“ на досадни пъпки
- предпазва от появата на петна
- успокоява напрегнатите лицеви мускули
- „напоява“ кожата с витамини и минерали
- премахва черните точки

Изключително важно е да знаете как да нанасяте маските от кал и глина. Те не са като останалите и има специфични указания, които трябва да следвате.

Преди да започнете слагането на маската, кожата на лицето ви трябва да бъде почистена. Нанесете маската без масажни движения и не се опитвайте да я втриете.

Маската се маха, след като изсъхне, като обикновено за това са необходими 10-15 минути. Тя може да бъде нанесена и по шията и деколтето.

Маската се отстранява с хладка вода. В никакъв случай с гореща или студена вода.

След отстраняването на маската използвайте ексфолиращо измивно средство за да премахнете напълно мъртвата кожа. След това нанесете тоник за лице, за да възстановите влажността на кожата.

Ако имате суха кожа е много добре да намажете лицето с тампон, напоен със зехтин, вместо крем. За мазна и смесена кожа е достатъчно използването на тоник.

Използвайте маска с глина или кал веднъж седмично.

Ако имате време да приготвяте подобни домашни маски ви е необходима хума, която се продава във всяка аптека.

За бърз ефект при мазна и смесена кожа

3 супени лъжици хума
един белтък
една чаена лъжица лимонов сок

Разбърквате и нанасяте по описания горе начин.

За бърз ефект при суха

3 супени лъжици хума
една чаена лъжица зехтин или няколко капки бадемово масло

За всякаква кожа можете да използвате хума в различна комбинация с всякакви плодове. Например с две супени лъжици изцеден сок от грейпфрут, портокал, лимон, моркови или мандарина.

КоментариКоментари