IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжете по-често посягат на живота си

12 юни 2013 05 20

Причината най-често е самотата и алиенацията

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Смята се, че жените са по-слабият пол, ала изглежда в някои отношения са по-силни от мъжете. Особено когато говорим за търпимост на болка, инат и желание за живот. Последното може и да ви се стори странно, но ново изследване показва, че господата са по-склонни към самоубийство.

Според данните, събрани от учени от университетите в Лунд и Станфорд, броят на самоубилите се мъже е почти три пъти по-голям, отколкото е този на жените.

Изследването е публикувано в сайта News-medical.net. То разкрива, че на живота си посягат най-вече млади, самотни мъже с по-ниско ниво на интелигентност. Дамите пък посягат на живота си най-често, когато имат психически отклонения. Те се депресират предимно от липсата на работа, докато мъжете са склонни към самоубийство заради самота и липсата на партньорка.

Тревожен е фактът, че хората, посегнали на живота си, не са се повлияли от лечение и разговори с експерти преди това. Данните в изследването показват, че 29,5% от самоубилите се жени и 21,7% от мъжете са посещавали лекар две седмици преди да сложат край на живота си. А 57,1% жени и 44,9% мъже са били на лекар в рамките на 13 седмици преди да се самоубият.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари