IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основното за интимната хигиена

2 юни 2006 10 29

За да сте в час с терминологията и да знаете какво да питате гинеколога си следващия път ( вярваме, че ходите редовно на преглед, нали), ето основните неща за интимната хигиена, които трябва да знаете

Основното за интимната хигиена

Всяка от нас си задава въпроси за интимната хигиена най-вече наум. Колкото и близки приятелки да имаме, като че ли тази тема никога не е била „водеща“ в разговорите ни и винаги остават недоизяснени и недоизказани неща.

Като се разровите из форумите или разпитате приятелките си, ще чуете какви ли не мнения, навици и рецепти за това, как всичко там долу да е наред.

За да сте в час с терминологията и да знаете какво да питате гинеколога си следващия път ( вярваме, че ходите редовно на преглед, нали), ето основните неща за интимната хигиена, които трябва да знаете.

Обезкосмяване

Окосмяването на интимните места служи като бариера срещу навлизането на микроорганизми. Колкото и смешно да ви звучи, косъмчетата в носа имат същата функция.

Който и начин да изберете за обезкосмяване, хигиената трябва да е на първо място. Правете си кола маска само в салони, в които се спазва безупречна хигиена.

Интимни гелове и кърпички

Интимният гел е като течен сапун с подходящо за въпросното място PH ( разбирай киселинност).

Има страшно много марки и без предварително „проучване“ е трудно да се ориентираш. Преди всичко, интимният гел не е задължителен. Повечето лекари са на мнение, че чистата течаща вода е достатъчна, за да имате добра хигиена.

Ако все пак държите да сте в крак с модата и да използвате интимен гел, за да сте „блестящи“ от чистота, поговорете с лекаря си. Той със сигурност има мнение за повечето продукти и би ви насочил към някой, който да е подходящ специално за вас.

Забележите ли и най-малката неприятна промяна на въпросното място при използване на интимен гел- сърбеж, течение или просто дискомфорт, веднага спрете да го използвате, защото очевидно не ви понася добре и можете да си навлечете само неприятни здравословни проблеми.

Колкото до кърпичките, те се използват само в случаи, в които не можете да минете през банята. Макар че всички продукти са тествани клинично, никой не може да ви даде 100% гаранция, че те са абсолютно безвредни.

А и както казахме вече, най-доброто средство за хигиена е добрата стара вода.

Интимен душ

Интимният душ (или вагинален), представлява помпичка с дълъг накрайник, който се използва за вагинални промивки.

Лекарите предписват промивки с вагинален душ, когато има гъбична инфекция и трябва във влагалището да се вкара лекарство.

Честите промивки без лекарско предписание могат да нарушат баланса на микроорганизмите във влагалището и да доведат до инфекция.

Бельо

Да, прашките са сексапилни, удобни, не прозират под панталона, има ги в какви ли не цветове и изобщо ни е трудно да си представим как жените преди са живели без прашки.

Изкуствените материи и кройката им обаче не са съвсем подходящи за ежедневно носене. Те са прекалено прилепнали и механичното търкане на плата в най-нежните места може да предизвика дразнене и възпаления.

В никой случай не си мислете, че ви карам да ходите с бабешки гащи до кръста. Просто се насочете към качественото памучно бельо, което е хем секси, хем удобно и приятно за носене.

Изпирайте бельото преди да го носите и ако видите, че водата се оцветява, просто не го носете. Нали си представяте какво става, ако с тези бикини отидете на тренировка и се изпотите порядъчно?

Бабини рецепти

Смрадлика, сода за хляб, аспирин, ябълков оцет, йод, списъкът може да бъде продължен до безкрайност.

Всички тези „рецепти“ се предават като магическо средство срещу течение, сърбеж или просто за измиване. Не си правете експерименти, а при най-малкия проблем отидете на лекар, защото недобре излекувана гъбична инфекция може да причини безплодие.

КоментариКоментари