IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вкусен пробиотик пази организма от вируси и бактерии

14 октомври 2013 10 00

Нова комбинация от пробиотик и Вит. D3 за подобряване на вашия имунитет през есенно-зимния сезон

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Вече на българския пазар е наличен новия продукт BioGaia Vit.D3 пробиотични таблетки за дъвчене с вкус на портокал.

BioGaia Vit.D3 е хранителна добавка, която съдържа Lactobacillus reuteri Protectis, който подпомага добрите бактерии във възстановяването на естествения баланс в червата и Витамин D3, който повишава имунитета на лигавиците на устата, гърлото, носа и ушите.

Думата пробиотик означава „за живота“, противоположно на антибиотик, което означава „срещу живота“. L.reuteri Protectis са собствени патентовани от фирма БиоГайа пробиотични бактерии. Тъй като те обитават нормално човешкия организъм, притежават уникалната способност да се адаптират в него.

Витамин D е мастноразтворим витамин, който играе важна роля за имунната система и регулира нивата на калций и фосфор. Съществува в две основни форми:

- Витамин D2 (ергокалциферол) се намира в малки количества в храната като напр. в някои мазни риби като сардини, сьомга, скумрия, риба тон, дроб от треска, скариди, мляко, сирене, яйца и черен дроб

- Витамин D3 се произвежда в кожата под въздействие на ултравиолетовите лъчи на слънцето или от изкуствени източници. Наричат го „Витаминът на слънцето“.

BioGaia Vit.D3 се препоръчва при деца над 3 години и възрастни пациенти с хронични и рецидивиращи УНГ-инфекции за повишаване локалния имунитет на лигавиците, при пациенти над 50 години, склонни към остеопороза или след операции на костите за подпомагане на костния метаболизъм. Подходящ е при бременни, особено през последните месеци от бременността за превенция от инфекции и възможна поява на запек – особено при раждания през зимата и пролетта, когато нивата на Vit.D3 са особено ниски. Приема се 1 таблетка дневно след хранене, тъй като Vit.D3 е мастноразтворим.

Търсете в аптеките.

Цена: 11,50 – 12 лв.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари