IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 сутрешни навика, които пречат на красотата и на кондицията ви

12 март 2014 06 50

Вижте какво може да правите сутрин, което би променило целия ви ден

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Освен ако не сте тип „чучулига“ (което е малко вероятно), ранната сутрин е един от най-трудните ви моменти за деня. Кой всъщност желае да напуска веднага затопленото легло сутрин? Но ако имате един бодър и свеж сутрешен старт, това е много вероятно да бележи целия ви ден. Има някои сутрешни навици, които доказано пречат на сияйния ви външен вид да остане такъв през целия ден. Полезно за вас е да се откажете веднага от тях. Вижте кои са те.

Отлагате ставането, като изключвате алармата постоянно.

Някои дори нарочно задават часа на алармата си по-рано, за да може да я изключват многократно, преди да станат окончателно от леглото. Проблемът в това е, че докато си открадвате повече сън за красота, всъщност ставате по-уморени, което се изразява в по-ниска концентрация през деня и по-малко продуктивна дейност. Всяка доза допълнителен сън, който получавате, докато дойде време за следващия тон на алармата, е всъщност едно вътрешно напрежение, което се отразява зле на организма ви. Решението е, да настроите алармата точно за момента, в който трябва да станете – така ще си осигурите повече пълноценен сън. Освен това изберете музика, която при събуждане ще ви прави щастливи.

Пропускате хидратиращия крем.

Независимо колко бързате, не може да пропускате хидратиращата грижа за кожата на лицето. В противен случай, рискувате да имате лющещи се участъци по кожата в края на деня. Ако текстурата на крема ви е много тежка, преминете към по-лека гел текстура, но със същата хидратираща сила.

Пропускате закуската.

Закуската определя метаболизма ви за целия ден. Когато сте пропуснали първото ядене за деня, това вероятно ще доведе до прекаляване в някое от следващите хранения. Не е нужно да си приготвяте препечени филийки с варени яйца. Закусвайте нещо здравословно, което да ви даде енергия сутрин. Ако бързате и нямате време, сложете в чантата си едно кисело мляко и го яжте по пътя или веднага, след като стигнете там, където трябва да сте.

Слагате грим на лоша светлина.

Такъв грим изглежда съвсем различно от този, който е поставен под естествена светлина. Всеки продукт от декоративната козметика, който придава някакъв цвят на лицето ви, трябва да бъде поставен на естествена светлина, за да избегнете опасността да изглеждате като порцеланова кукла.

Забравяте слънцезащитата.

Да, това важи целогодишно! Особено в дните, когато слънцето е силно, отказът от защита има краткосрочни и дългосрочни последствия. Слънчевото изгаряне и пигментните петна са от първите, а другите последствия са по-тежките, като рак на кожата например. Защо да не ги предотвратите, ако можете?

Не си давате време за приготвяне сутрин

Не е нужно да се мотаете един час сутрин, но всеки признава, че би се чувствал чудесно, ако има време за себе си. Сутрин си осигурявайте най-малко 15 минути, за да се поглезите. Това означава, че ще имате време за това, което ще ви подари самочувствие – грим, медитация, да слушате музика, да си приготвите любимото ви смути... Да отделите време за себе си сутрин, означава да си спестите моментите през деня, в които бихте полудели.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
хахахаха, винаги си нагласям часовника за по-рано, и постоянно го изключвам!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар