IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Телефонът е вреден за кожата

10 юни 2014 05 13

5 начина, по които вашият телефон съсипва кожата ви

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Знаете ли, че всеки път, когато говорите по мобилния си телефон, кожата ви е подложена на риск? Във времена, когато селфитата са неизбежно явление, е невъзможно да не използвате мобилен телефон. Но е реална възможността именно той да причинява част от проблемите с кожата ви като акне, бръчки и пигментни петна. Симптомите варират и до зачервяване, мехури и екземи. Това са негативните ефекти на постоянното взаимодействие с безжичните телефони.

В момента, в който забележите подобни белези, необходимо е веднага да се обърнете към лекар, за да изясните дали наистина телефонът ви освен да ви помага, ви и вреди.

Как да балансирате между полезните функции и вредното действие.

Бръчки

Постоянното взиране в телефона с наведена надолу глава може да доведе до поява на бръчки под брадичката и около врата. Присвиването на очите, докато се взирате в ситните букви на клавиатурата също може да доведе до бръчици около очите ви.

Снимка: be-in-app.com

Кожни алергии

Според проучванията никелът и хромът в корпусите на мобилните телефони може да причинят реакция на кожата като алергичен контактен дерматит. Тя често се изразява в обрив.

Снимка: lovelybylucy.com

Акне

Мобилният телефон е носител на по-голямо количество бактерии, отколкото се съдържат по дъската на тоалетната чиния. Грим, пот, мръсотия, прах – това са задължителните остатъци върху екрана. Тези замърсявания могат да предизвикат появата на акне.

Снимка: thefashiontag.wordpress.com

Тъмни петна

Дългите разговори могат да доведат до загряване на телефона, а повишената му температура – до промяна в цвета на кожата. Ако редовно провеждате дълги разговори, имайте предвид този факт. Добавената топлина може да повиши производството на меланин, което да предизвика тъмни петна и промяна в цвета на кожата.

Снимка: donzwebb.wordpress.com

Сенки под очите

Синята светлина, която излъчва телефонът, често може да разстрои съня и да доведе до дълготрайни нарушения в качеството му. Това може да се отрази съществено на външния вид и състоянието на кожата ви.

Снимка: Thinkstock

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
той си е вреден по принцип, не само за кожата
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар