IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 задължителни храни в кухнята за секси и здраво тяло

26 май 2019 05 30

Нямате време за здравословно хранене? Заредете се с това!

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Да балансираш между работата и личния живот си е истинско предизвикателство. Особено ако трябва да следиш и храненето си и да си приготвяш специални храни, за да не се поддадеш на изкушенията в офиса.

За съжаление, не всеки има знанието, търпението и умението да готви разнообразни и полезни храни, които да поддържат тялото здраво и във форма. Но пък има доста информация и трикове, които да ви помогнат да се справите с тази задача.

Австралийският експерт по хранене и диетолог Лола Бери разкри какво е хубаво да държите подръка, за да си хапвате „правилно“:

Сьомга

„Това е невероятен източник на белтъчини и на есенциални мастни киселини, които ви помагат да се чувствате сити. Сьомгата е страхотна за кожата и подхранва мозъка“, казва Лола. „Зарежете традиционния омлет, добавете сьомга в салата или дори можете да я направите на пастет, просто като добавите малко брашно без глутен или бадемово брашно“, добавя експертът. Тази храна съдържа много ненаситени мазнини, като например омега-3.

Семена и ядки

„Ядките и семките са богати на здравословни мазнини и минерали и са чудесна закуска. Например, само три бразилски ореха ви дават целия селен, от който се нуждаете в един ден. Може да включите семена и ядки във вашата диета по доста креативен начин. Не е нужно да ги консумирате сами в суров вид. Добавете ги към салати, овесена каша или някакви плодови домашно приготвени кремове. Можете дори да си направите собствено мюсли блокче“, съветва Лола.

Ориз и киноа, които се приготвят в микровълнова

Бързо и лесно можете да дадете на тялото сложни въглехидрати, като заложите на ориз и киноа в полуготов вид, които може да консумирате веднага след като минат през микровълновата. „Те ще ви държат сити по-дълго време, а и лесно можете да ги овкусите със зеленчуци или лютив сос, който ще подсили и метаболизма и горенето на калории“, обяснява Лола.

Яйца

Яйцата са незаменим източник на протеини и могат да се комбинират с всякакви храни. „яйцата съдържат и витамин В, полезни мазнини и са доста хранителни. Сутрин може лесно да си направите бананови палачинки (2-3 яйца и намачкан банан) или омлет, който ще ви зареди с енергия“, казва австралийката.

Комбуча

Лола обяснява, че напитката е естествен пробиотик, полезен за червата и стомаха. Този ферментирал чай подсилва имунитета и подхранва цялото тяло и мозъка.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари