IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подходящият грим за блондинки!

24 октомври 2011 09 33

Спечели от това, че си блондинка

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Автор: Ели Манолкова, гримьор и моден консултант за Regina Fashion Atelier

Ако си натурална блондинка или си избрала тази боя, защото отговаря най-добре на същността и настроението ти, трябва да знаеш, че короната не е никак лека. Блондинките винаги са гледани под лупа, стане ли дума за външния им вид, просто защото те непременно са в центъра на вниманието.

Ето защо ще споделя някои основни правила за грима, за да накараш останалите да ахнат, а огледалото да се влюби в теб!

За натуралните блондинки
Ако си натурална блондинка, значи и миглите ти са по-светли. Използвай миглоизвивачката, за да получиш изящен, пърхащ и свеж поглед и след това постави един пласт спирала.
След това избери очна линия в черно, а защо не и в шоколадово кафяво. Постави тънка черта, като във външния ъгъл на окото можеш да си поиграеш и да я удължиш за екзотичен поглед или пък да кривнеш леко нагоре, за да уголемиш оптически очите. Ако изкривиш, използвай клечка за уши, с която да почистиш излишното количество. След това нанеси втори пласт със зигзагообразни движения.

За спиралата
Не се заблуждавай, че светлата коса не ти позволява да избереш черна спирала за мигли. Просто се увери, че четчицата е подходяща и разделя всяко косъмче, защото на светлите ти очи всяка малка грешка или недоглеждане ще изпъква още повече.

Кой цвят фон дьо тен да избереш
Основата за грима ти, както и фон дьо тенът, трябва да бъдат в леко жълтеникав цвят. Ако избереш розовия, можеш да бъдеш сигурна, че контрастът, който ще се получи, няма да изглежда особено добре отстрани.

За сините очи
Съветвам те да избереш меките тонове на сенките. Топлите кафяви нюанси, пясъчните цветове, шампанското са подходящите за теб.

За зелените очи
Ако имаш зелени очи, не се свени да заложиш на малко черен молив с опушен поглед и меко розово червило. То ще контрастира с погледа ти и ще покаже всички достойнства на прекрасния цвят на очите ти.

За кафяви очи
Блондинките с кафяви очи могат да експериментират с тъмносини тонове, както и с теменужено лилави нюанси, за да омекотят визията си.

Подчертай скулите
Поиграй си с бонбонения цвят върху скулите, като след това задължително топни четчицата в златиста пудра, с която да придадеш сияйна и завършена визия на кожата си.

За усните
Русокоските могат да експериментират, както с меките розови тонове, така и с ярките червени. Заложи на модерните матиращи червила, или пък придай обем с блестящ глос. Съобрази се с повода. Ако отиваш на работа, избери бледорозовото, а ако си канена на коктейл, аленочервеното ще те представи в особено секси светлина.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари