IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Драматизъм срещу непорочност

10 февруари 2012 11 00

Тенденции в грима за пролет 2012

Снимка:  NARS

Снимка: NARS

Топ гримьорите се забавляват да експериментират с класиката, внасяйки по нещо ново и различно всеки път. Напоследък, вдъхновение за тях е червилото в много ярък, наситен цвят, в стил Артдеко, оригинално съчетано с футуристични, метални акценти в грима на очите.

Неизлизащите от мода пастелни тонове пък са интересно комбинирани с драматично тъмни, опушени сенки и очни линии. Посланието е: и през следващия сезон да бъдем смели, модерни и да се стремим към уникалното. Най-емблематичният за червило цвят, днес е преоткрит от дизайнерите. Ясно е - сластните червени, пурпурни или шоколадови устни ще диктуват пролетната мода в макиажа. Слава Богу – гримьорите ни предлагат безброй начини как да носим нахалния цвят на устните си съвсем спокойно и в ежедневието.

Сред другите тенденции в грима, взети от модните подиуми на Париж и Ню Йорк, са силно гримираните очи, извитите наслоени с черна спирала мигли и оставените с естествена дебелите вежди. Всички те откроени на фона на лице тонирано в мека пастелна палитра и устни, покрити само от безцветен ганц.

Друга тенденция в грима, която се открои в ревютата на Oscar de la Renta и Blumarine следва кредото „малкото винаги е повече“. В шоутата на двете модни къщи моделите бяха максимално естествени с почти незабележим макиаж. Лицата им изглеждаха свежи в бледо розови и бежови нюанси, а единственото предизвикателство беше цветът на сенките – жълт, към златист.

 NARS
Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари