IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за справяне с тъмните кръгове под очите

20 април 2012 06 10

За да изглеждате по-здрави, по-млади и по-свежи

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Тъмните кръгове са безопасни според американската клиника Mayo. Но придават уморен вид на човек, състаряват и понякога дори притежателят им изглежда болнав. Това от своя страна действа зле на самочувствието. Най-добрият начин да се реши проблема с тъмните кръгове е да се определи причината за появата им – наследственост, алергия или липса на сън. Ако причината е наследственост, то тогава дори и редовно да се наспивате, пак ще трябва да използвате всекидневно някои домашни лекове и добър коректор.

Ето няколко съвета при проблем с тъмни кръгове:

Поставете безименния си пръст под вътрешния ъгъл на окото. Натиснете леко, плъзнете по арката към външния ъгъл. Повторете 15 пъти и след това направете същото под другото око.

Легенете с леко повдигната глава. Поставете замразен резен от краставица на всяко око и релаксирайте за 10 минути. Така ще се свият разширените кръвоносни съдове.

Изплакнете остатъците от краставицата с няколко наплисквания със студена вода.

С леки потупвания нанесете лек овлажняващ крем и изчакайте докато напълно попие. Препоръчително е да използвате продукти съдържащи екстракт от женско биле заради противовъзпалителните му свойства и витамин C, защото увеличава производството на колаген.

Сложете коректор под очите. За да прикриете синкав цвят на тъмните кръгове, използвайте коректор с прасковен цвят.

Накрая фиксирайте грима с прозрачна пудра. Това ще предотврати коректора да не се размаже или да стане на ивици.

Сменяйте гъбичките за грим редовно, за да избегнете натрупването на бактерии, което може да влоши проблема с тъмните кръгове, да раздразни очите и да причини инфекция.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари