IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да използваме фон дьо тен през лятото?

27 юни 2012 14 35

Следвайте няколко прости правила и няма да имате проблем

Снимка: Dreamtime

Снимка: Dreamtime

Използването на фон дьо тен през горещите летни дни може да предизвика неудобство. Топлина, влажност, потене – всичко това оказва влияние върху фон дьо тена и състоянието на лицето ви.

А никой не иска разтичащ се макиаж или пък несъразмерни по-тъмни петна по лицето си. Най-добрият вариант е, ако имате хубава кожа, да я оставите да подиша лятото и да не използвате фон дьо тен.

Ако не сте от късметлийките с идеална и чиста кожа, която не се нужда е от покритие, все пак може да използвате фон дьо тен, но трябва да спазвате някои правила по време на летния сезон.

1. На първо място изберете фон дьо тен със защитен фактор (поне 15). Така ще спестите купуването на слънцезащитен крем за лятото, а и ще предпазите лицето на кожата си от увреждане и състаряващия ефект на слънчевите лъчи. Ако все пак сте изложени продължително време на слънце, добре е да поставите слънцезащитен крем под фон дьо тена си с фактор 30.

2. Ако имате относително чиста кожа заменете фон дьо тена с оцветяващ овлажнител с фактор 15. Така ще замаскирате малките недостатъци, ще изравните тена на лицето и ще предпазите кожата си. Тя винаги ще бъде хидратирана и свежа.

3. Ако имате нужда от по-голямо прикритие на несъвършенствата на лицето ви, трябва да започнете с поставяне на грунд преди фон дьо тена. Матиращият грунд е най-подходящ, ако имате мазна кожа. След като грундът изсъхне, нанасяте фон дьо тена както обикновено. Основите, които нямат съдържание на масло са най-подходящи за лятото, тъй като са по-сухи и се „придържат“ по-добре към по-хлъзгавата кожа през лятото.

4. След като нанесете фон дьо тена, поставете върху него пудра, за да се задържи по-дълго на лицето ви и без да се разтича. Матиращата пудра е най-подходяща за мазна кожа.

5. В хладилника си пазете бутилка глицеринова вода и в случай, че забележите, че гримът ви се разтича, направете няколко леки впръсквания срещу лицето си.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари