IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С какво минералният грим превъзхожда традиционния?

11 юли 2012 12 00

Какво всъщност представлява и наистина ли е полезен?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Лятото вече започна. Идва ред на топлите вечери с коктейл в ръка, танци до малките часове на нощта и луди партита под открито небе. Лятото е сезонът, в който жените искат да изглеждат в най-добрата си форма и за тях е много важно да се чувстват достатъчно привлекателни.

Да се надяваме, че вече сте започнали с тренировките във фитнеса и ви остава да обърнете внимание само върху грима. Отскоро се заговори повече за така наречения минерален грим. Какво всъщност представлява той и защо да го предпочетем пред традиционния?

Минералният грим е направен изцяло от минерали, открити в земната кора. Те се смачкват на фин прах и в последствие се обработват. Минералният грим не съдържа изкуствени оцветители или консерванти. Той е най-чистата форма на козметични продукти, които се предлагат на пазара. За разлика от конвенционалния грим, минералният не трябва да съдържа токсини и евтини съставки като талк, синтетични багрила и парабени.

Традиционен или минерален грим?

Плюсове на традиционния грим: Продукти като фон дьо тена например се нанасят много по-лесно, има по-богат избор на цветове. Също така има продукти против стареене и акне.

Минуси на традиционния грим: В продуктите има консерванти, които могат да причинят дразнене на кожата. Течните продукти с вода задължително трябва да съдържат консервант, защото иначе лесно могат да се заразят с бактерии.

Плюсове на минералния грим: Съдържат изцяло натурални съставки и вероятността да предизвикат дразнене или алергия е много по-малка.

Минуси на минералния грим: Няма толкова богат избор от продукти на пазара.

Ако имате чувствителна кожа, минералният грим е точният избор за вас. Дерматолози го препоръчват за употреба след операции, лазерни и други козметични процедури. Колкото по-малко съставки има на етикета, толкова по-добре.

Минералният грим дава пълно покритие и не запушва порите, така че е подходящ за кожа, предразположена към акне и екземи. Титановият диоксид и цинкът – двете основни съставки на минералния грим, имат противовъзпалително действие, което може да успокои чувствителната кожа.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари