IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметични продукти, необходми за есента

13 октомври 2012 12 00

За да бъдете здрави и да изглеждате красиви

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Колкото и да не ни се иска есента официално е тук и е време за промяна не само в гардероба, но и в козметичните продукти. С идването на по-студените месеци цветовете трябва да бъдат по-богати. Също така трябва да се уверите, че вашата кожа е подготвена за ниските температури и влошаващите се климатични условия. Ето кои са деветте козметични продукта, с които трябва да се снабдите за есента:

1. Палитра сенки за очи и със студени и по-топли нюанси

Актуално през есента ще бъде съчетаването на два различни нюанса. Опитайте комбинацията между морско синьо и топло златисто (то е изключително модерен цвят за есента). Прелейте цветовете, като използвате сивкаво синьо. Може да експериментирате с различни цветове, заложете на фантазията си.

2. Овлажнител

Овлажнителят подхранва кожата и ѝ помага да се бори срещу вредните влияния на вятъра и студа. Със смяната на сезоните кожата започва да става по-суха и опъната. Обикновеният крем не осигурява достатъчно влага на кожата, затова по-добре изберете овлажнител.

3. Крем за очи

Изберете по-интензивен крем за очи. През лятото сте били изложени на голямо слънчево влияние, което увеличава шансовете кожата около очите ви да има нужда от подхранване. Възможно е да са се появили тънки линии, независимо, че сте използвали слънчезащитни продукти. Кремът за очи е особено важен за най-студените месеци от година.

4. Слънцезащитен крем

Предполагаме ви е омръзнало да слушате за този козметичен продукт, но вие трябва да го имате под ръка през цялата година. Лицето и някои части от тялото остават на показ и през есента, затова е важно да ги предпазите от вредните UVB и UVA лъчи.

5. Успокояваща маска за коса

Както кожата се нуждае от повече влага и защита през есента, същото се отнася и за косата. Изберете подходяща дълбоко хидратираща и подхранваща маска за коса. Другият вариант е да си купите балсам, който „запечатва“ влагата в косата. Най-добре се консултирайте със специалист точно какъв вид продукти за коса са ви необходими.

6. Лакове в ярки цветове

Актуалните цветове за есента са бордо, сребърно и златисто, изумрудено зелено, бледо розово и синьо. Не е нужно да купувате от всички цветове, достатъчно е да се снабдите с два-три цвята, които ви допадат най-много.

7. Ексфолиант за тяло

Ексфолиантът ще ви помогне да премахнете най-горния и стар слой от кожата си и ще я направи мека и нежна. Есента е времето, в което се сбогуваме с летния си тен, защото на негово място идва нова и жизнена кожа. Дори студеното време да не позволява да показвате много плът, все пак е хубаво да усещате кожата под дрехите си мека и нежна.

8. Балсам за устни и червило в актуален цвят

Балсамът за устни е задължителен, защото подхранва устните и ги предпазва от вятъра и студеното време. Балсамът за устни може да е в неутрални цветове или в розово-червената гама. Същата гама доминира и при червилата – от бледо розово до ярко червено. Конкретният избор зависи най-вече от индивидуалните желания и поводът, за който се избира червилото.

9. Естествено зачервени бузи

Розовите цветове при ружа са много подходящи, защото пресъздават естествения вид на бузите след разходка в студен ден. Старайте се ружът да стои максимално натурално, като същевременно подчертава красотата ви и ви кара да се чувствате по-секси.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари