IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-после: без кожени дрехи

23 септември 2011 06 09

Западен Холивуд прие закон, който забранява продажбата на дрехи от животински кожи

Снимка: Harper's Bazaar

Снимка: Harper's Bazaar

Най-после факт стана нещо, което трябваше да се направи преди години. Световните агенции излязоха с новината, че Западен Холивуд е прел Zакона за забрана продажбата на дрехи, направени от животински кожи.

Законът бе приет след 7-часови разгорещени дебати между членовете на управленския съвет на американския град.

"Уест Холивуд наистина поставя ново начало. Животните не могат да се защитят сами и никой не трябва да умира заради суета", коментираха от организациите за защита на животните.

Не всички обаче изглежда са останали доволни от взетото решение: според редица представители на месния бизнес и Информационния институт на Западен Холивуд, приемането на закона е повече от грешка.

Те твърдят, че това ще саботира всички хвърлени усилия в начинанието градът да се превърне в една от утвърдените световни модни столици.

Нас, ако питате, начинанието е похвално: в 21 век, когато хората създават нано-технологии, способни са да възпроизведат цял нов организъм от една ДНК проба и летят все по-навътре в открития космос, да се убиват невинни същества, заради някакви дрехи, които някой някога е категоризират като „модерни" е повече от нелепо.

Всъщност, наистина ли едно умряло животно с изкуствени очи, увито около врата на дама е нещо красиво?

Съгласни ли сте с приемането на подобни закони навсякъде в света, или коженото си е кожено?

Автор - снимка

КоментариКоментари