IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият модел в голям размер

2 февруари 2015 12 15

Тес Холидей със сключен договор

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Много често модната индустрия отнася критики от страна на обществото по един болезнен въпрос – стереотипите за женското тяло, които налага.

Обвиненията са основно концентрирани около тезата, че по модните подиуми виждаме изключително слаби манекенки, които се утвърждават като новите идоли на младите момичета.

Случаите за тийнейджърки, подложили се на строги диети, за да приличат на своите кумири, никак не са малко.

В отговор на това немалка част от големите модни къщи промениха политиката си и започнаха да залагат на лица, които са със значително по-реалистични мерки, отговарящи на средностатистическата жена в 20-те и 30-те.

С днешна дата обаче отбелязваме едно събитие, което клони малко в другата крайност. Тес Холидей е първата жена в размер 22 (което е 52 по европейската таблица), която се сдоби с договор с известна модна агенция.

Към размера на дрехите брюнетката добавя и своята височина – точно 165 сантиметра. Новината се радва на нечуван интерес, а мненията изразяват две крайни позиции – че това е знак за премахване на стереотипите и нереалистичните мерки, които индустрията налага, и че решението не би довело до представяне на естетически красивото и този договор трябва да се прекрати.

Каква е вашата позиция? Смятате ли, че модели в по-голям размер имат своя чар или напротив – модната индустрия трябва да бъде коректив за външния вид.

Гласувайте!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари