IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените прекарват десет дена годишно в грижа по визията на косата си

2 януари 2013 07 40

Дамите са по всеотдайни от мъжете, когато се касае за прическа и специално третиране

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Дамите се гордеят не само с бюста, тялото, ноктите и лицето си. Някои са получили като природна даденост и разкошни коси, които не пропускат да размятат съблазнително или да усукват около пръста си, когато флиртуват.

Косата изисква специална грижа заради типа, дължината, цвета и структурата си. Дамите знаят, че тя се нуждае от ежедневна поддръжка и за разлика от повечето господа инвестират време и средства. В действителност според едно изследване става ясно, че годишно жените отделят по десет дена, за да се погрижат за косата си, пише Daily Mail.

Запитаните дами са отговорили, че им трябват 10 мин, за да си измият косата и да си сложат балсам, 15 мин. да се изсушат и общо със стилизирането и оформянето се получават около 40 мин грижа за косата при всяко къпане.

Когато се подготвя за някакво парти, нежният пол признава, че отделя дори два пъти повече време.

12% от анкетираните признават, че решат косата си веднъж сутрин и през останалото време не се занимават с нея. 5% пък споделят, че те не винаги отделят време след къпане за специални прически и изсушаване.

Изследването е обхванало 500 жени и е направено от сайта Fabriah.com

„Ако редовно си подстригвате косата, не би трябвало да ви е трудно да я поддържате. Много хора си мият косата всеки ден. Използването на добър шампоан и балсам е задължително, за да бъде тя силна и жизнена", казва говорителят на сайта.

А ето и една бърза маска за всеки тип коса, която можете да направите в домашни условия:

Необходими са ви яйце, арганово масло и зехтин. Яйчните жълтъци за изключително подходящи за сухата и чуплива коса, която се нуждае от допълнителна хидратация. Яйчните белтъци се препоръчват за мазна коса, а цялото яйце е подходящо за нормална коса. Към него прибавете супена лъжица от маслото и зехтина и оставете на косата да престоят 20 мин. След това измийте с шампоан и балсам.

Количеството от маската зависи от дължината на косата ви, Ако е много дълга, използвайте две яйца и по две лъжици от останалите съставки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари