IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справите със сплесканата си прическа

17 април 2013 08 40

След края на сезона на шапките, това е редовен проблем

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако цяла зима не сте се разделяли с шапката на главата си, то прическата ви сигурно не е от най-обемните в момента.

Факт е, че покрай всичките тези шапки и шалове, с които сте се увивали през студеното време, сигурно косата ви е загубила своя блясък и форма. Един от начините да се справите с наелектризирането на косата си е да носите подходящ стилизиращ продукт в чантата си. Другите варианти са следните:

1. Освежете си прическата като я скъсите

Началото на пролетта е идеален момент да отрежете сухите и сплетени краища на косата си поне с няколко сантиметра. Така тя отново ще добие форма и обем.

2. Хидратирайте косата

Когато косата е добре хидратирана, тя много по-рядко става сплескана и статична. Затова си правете различни дълбоки терапии за овлажняване, които да върнат живота в нея.

3. Внимавайте със стилизиращите продукти

Използвайте стилизиращите кремове и серуми само в краищата на косата си, защото ако ги прилагате в корена и по скалпа, косата ви ще изглежда мазна и още по-сплескана.

4. Изсушавайте косата си напълно

Дори да бързате за работа сутрин, отделете си няколко минути, за да изсушите косата си докрай, а не да излизате с леко влажна коса. На тези места, които сте пропуснали косата ще изсъхне или твърде равна, или със странен и нежелан обем.

5. Ползвайте лак за коса

Сплесканата и суха коса може да бъде повдигната леко с лак за коса за обем, който трябва да напръскате като отметнете косата си надолу. Този метод ще предотврати образуването на тези досадни вдлъбнатини от коса в основата на скалпа.

6. Носете косата си на конска опашка

Това е добър вариант и за тънките, и за гъстите коси, но е решение само за жените с по-дълга коса. Конската опашка ще предотврати това „сплескване", а когато пуснете косата, тя ще има лек обем.

7. Носете шалове и тюрбани

Най-бързият и атрактивен начин да прикриете лошата и сплескана прическа е като вържете артистично около косата си копринен шал или й сложите лента от плат или направо я омотаете в тюрбан.

8. Използвайте ръцете си

Най-добрият начин да върнете обема на косата си е като я оформите с пръсти като леко масажирате скалпа си и разклащате самата коса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари