IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Структурни промени в косата: кок за лятото

13 февруари 2014 08 20

Ще прибираме косите си в два варианта на кока – небрежно романтичен и строг

Alberta Ferretti SS 2014 Снимка: Getty

Alberta Ferretti SS 2014 Снимка: Getty

В колекциите за сезон пролет-лято 2014 видяхме не просто много прибрани коси, но повечето бяха съвсем неочаквано оформени в кок. Слабост към прическата небрежен сплетен кок показа дори модна къща като Diesel Black Gold, от която най-малко се очакваше романтичност – кокът бе избран като основен декоративен елемент в колекцията ѝ.

Онзи кок, който познаваме като знак за девическа скромност, днес е възроден, но едновременно с това е показан и неговият антипод. Новият му вариант напомня повече на модерна скулптура, отколкото на небрежно гнездо, а с това образът ви ще придобие по-скоро една сложна и строга форма, а не лекомислена и весела закачливост.

Сред представителите на новата романтика видяхме моделите на Diesel Black Gold, Alberta Ferretti и Jil Sander. В този вариант на кока косата е по-небрежна, отпусната, свободна, внушава усещане за истинска романтичност и нежна женственост.

Diesel Black Gold SS 2014, Jil Sander SS 2014, Alberta Ferretti SS 2014 Снимки: Getty, Reuters

Не такъв е обаче изборът на Carolina Herrera, Christian Dior и Celine – те показаха силната страна на жената, която макар и с отличителни характеристики на женствеността като дългите си коси, всъщност е категорична и уверена в себе си.

Christian Dior SS 2014, Carolina Herrera SS 2014, Celine SS 2014 Снимки: Getty, Reuters

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
какви промени? аз нищо ново не видях
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар