IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръководство за страхотни плътни вежди

11 януари 2013 07 00

Пет стъпки, чрез които да изваете веждите си

Ема Уотсън; Снимка: Reuters

Ема Уотсън; Снимка: Reuters

Веждите са един от основните елементи на лицето. Когато са достатъчно изразителни и добре оформени, те са перфектният завършек на погледа. В зависимост от тяхната форма, дебелина и цвят лицето може да придобие съвършено нов вид. Напоследък дебелите и плътни вежди са навсякъде по модните подиуми. Моделът на годината Кара Делевин, както и актрисата Ема Уотсън определено залагат на по-изразителни вежди.

В случай, че не сте от жените, които се радват на естествено плътни вежди, ето няколко трика, които ще ви помогнат да постигнете желания ефект:

1. Ако имате по-непокорни вежди, отрежете ги преди да започнете да нанасяте грима. С помощта на гребенче срешете веждите нагоре и с малка ножичка изрежете косъмчетата, като се водите по формата на линията на веждите.

Снимка: dailymail.co.uk

2. Време е да отскубнете излишните косъмчета. Винаги го правете на дневна светлина, за да избегнете грешки. Когато отскубвате косъм, леко опънете кожата и винаги дърпайте в посоката на растежа. Правете паузи след няколко отскубвания, за да преценявате цялостния ефект.

Снимка: dailymail.co.uk

3. След като се оформили веждите, нанесете много малко пудра върху тях. След това ги запълнете с молив за вежди, чийто нюанс трябва да бъде малко по-тъмен от естествения ви цвят. Започнете от вътрешния ъгъл на веждата, след което попълвайте останалата част с бързи и кратки движения.

Снимка: dailymail.co.uk

4. Нанесете върху веждите си специален гел, с помощта на който гримът ще се запази, а веждите ви ще изглеждат плътни и обемни. Внимателно нанасяйте малко количество от гела, така сякаш нанасяте спирала.

Снимка: dailymail.co.uk

5. Слагайте малко грим по лицето и дръжте косата си по-прибрана, вашите вежди трябва да бъдат акцентът. Всъщност ярко червените устни са всичко, от което се нуждаете.

Снимка: dailymail.co.uk

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари