IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Запазете кожата си красива и след 30-те

13 февруари 2013 07 40

Как да предпазите кожата си от щетите на времето

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Може да празнувате рожден ден след рожден ден, но това не означава, че кожата ви трябва да бъде индикатор за всяка изминала година. С прехвърлянето на 30-те всеки човек започва да наблюдава определени физически промени у себе си. Особено видими са промените, свързани с кожата. Обикновено именно тя издава годините на човек. Ако искате да „надхитрите“ времето, следвайте няколко прости съвета:

1. Хидратирайте достатъчно кожата си. За да запазите кожата си в добра форма, задължително условие е да я миете и овлажнявате достатъчно често. Това е основен съвет, който всеки човек трябва да спазва, независимо дали е на 30 години или не. Чрез измиването изчиствате всички прашинки и замърсявания, а овлажняването помага на кожата ви да се снабди с необходимите хранителни вещества.

2. Яжте повече плодове, зеленчуци и избягвайте мазни и пикантни храни. Плодовете и зеленчуците винаги са по-мъдър избор за благополучието на цялостното състояние. Мазната храна не само омазнява кожата, но често е и виновник за появата на пъпки. За предпочитане наблягайте на плодове, богати на антиоксиданти.

3. Масажирайте кожата си с натурални продукти. Веднъж в седмицата се подлагайте на СПА процедури, които може да правите у дома, стига да подберете добре продуктите, които ще използвате. Колкото може повече залагайте на натурални продукти, които ще подхранят кожата ви по естествен начин.

Не забравяйте и следните важни стъпки:

- Почистване. Сутрин винаги тонизирайте кожата си, а вечерта използвайте мек ексфолиращ крем за почистване.

- Нанасяйте продукти със защитен фактор. Както знаете, независимо дали е лято или зима, лъчите на слънцето могат да увредят вашата кожа. Затова винаги нанасяйте слънцезащитен крем. Най-добре съчетайте ежедневната си козметика с предпазващ фактор, като избирате продукти две в едно.

- Подготовка за нощта. След като вече сте прехвърлили 30-те, започнете да използвате нощен крем, съдържащ ретинол. Друг важен елемент за поддръжката на красива кожа е околоочният крем срещу тъмни кръгове под очите. Ако чувствате кожата си подпухнала, третирайте я с продукти, съдържащи кофеин. В случай, че имате нужда от допълнително овлажняване, използвайте кремове с хиалуронова киселина.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари