IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да постигнете страхотен ретро поглед

10 април 2013 10 40

Бинки Фелстед дава своите съвети за изящен ретро грим

Лана Дел Рей обожава ретро визията и ретро грима; Снимка: Reuters

Лана Дел Рей обожава ретро визията и ретро грима; Снимка: Reuters

Напоследък ретро вълната се завръща с пълна сила не само в модата, но и в тенденциите при грима. Най-добрият пример за това е популярната певица Лана Дел Рей, чиято визия е продукт, изцяло вдъхновен от годините на миналия век.

Успехът на ретро стила не е случаен. Той носи едно по-различно и прави жената изключително красива и женствена. В това е убедена и Бинки Фелстед, която в модния си блог представя именно ретро грим от 60-те години. Бинки е познато лице от хитовото шоу на Острова „Made in Chelsea“.

Блогърката иска да пресъздаде острия поглед на Мати Куант. В последните дефилета се вижда, че много дизайнери правят препратки по отношение на грима към миналия век. Anna Sui например, се спира на по-ниските мигли, Lavin и Rag & Bone наблегнаха на черния молив, а моделите на Emilio Pucci носеха матови, неутрални цветове на устните си.

Ето и съветите на Бинки за изящен ретро грим:

1. Бели сенки за очи. Светлите сенки за очи са ключов елемент за поглед тип 60-те години на миналия век. Използвайте плоска четка, с която да си разнесете по целия клепач. Макар че избраният цвят на сенките е светъл, той трябва да бъде достатъчно наситен. При необходимост сложете няколко слоя от белия цвят върху клепачите си.

2. Акцентирайте върху линията на своите мигли. Използвайте течна очна линия, с която да подчертаете вашите очи. Целта ви е да постигнете „котешки поглед“, но внимавайте да не излезете прекалено много извън клепачите. Черният цвят трябва да поставяте точно в основата на миглите с кратки, но уверени движения.

3. Черни сенки за очи. Следващата стъпка е да вземете черни сенки за очи и четка по ъгъл. С тяхна помощ трябва да направите може би най-трудната част в ретро грима. Не се притеснявайте, ако не се справите от първия път, защото добрият резултат изисква повече практика.

Очертайте черна линия над клепачите, точно върху костта. Нейният край трябва да се срещне с края на очната линия, като се съединят в една точка. Може да подчертаете контурите, където е нужно. Едва, когато очертаете успешно линията, направете цвета по-наситен.

Снимка: dailymail.co.uk

4. Долни мигли. За дълбок и впечатляващ ретро поглед трябва да наблегнете и на долната част на окото, а именно миглите. С очна линия нарисувайте няколко тънки неравномерни линии (от края са по-дълги, като постепенно се скъсяват към вътрешността на окото). По този начин ще получите допълнителна плътност на миглите. Не рисувайте мигли по цялата дължина на долния клепач, а спрете още преди средата. Накрая сложете спирала.

5. Основа. Вашият поглед трябва да бъде светъл и сияещ, затова трябва да използвате крем коректор. Сложете малко количество от него върху пръста си и с потупващи движения го разнесете под очите.

6. Блясък за устни. Изберете неутрален цвят, който се доближава до цвета на кожата ви. Нанесете блясъка върху устните си и по този начин завършете изцяло ретро грима в стил 60-те.

Снимка: dailymail.co.uk

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари