IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си миете лицето правилно

18 май 2013 12 00

Експертни съвети в три стъпки

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Когато носи грим, всяка жена се чувства по-самоуверена и красива. В същото време няма жена, която ще отрече, че когато си е у дома или когато спи, предпочита да е без грим на лицето си. Почти всички дами усещат облекчение, когато си измият макияжа старателно вкъщи. Но почистването на лицето не е достатъчно за правилната грижа за кожата. Вие също така трябва да знаете как точно да го направите, за да получите желания резултат, без да увреждате деликатната кожа.

Дори и най-простият процес на измиване си има своите особености, плюсове и минуси, които трябва да се вземат предвид, ако искате безупречна кожа, нежна като коприна. Важно е не само измиването, но и подсушаването.

Ето и няколко съвета за правилно измиване, изплакване и изсушаване на лицето:

Преди миене

Преди да започнете да миете лицето си, първо си вържете косата. Ако е къса, използвайте лента за коса или друг аксесоар, който ще я приглади назад и ще открие лицето ви.

Вторият етап се отнася до ръцете. Измийте ги старателно със сапун и гореща вода. Това е проста стъпка, но трябва да знаете, че кожата на лицето ви е много чувствителна и несъзнателно може да ѝ навредите с всички бактерии, които могат да преминат от ръцете ви върху нея.

Измиване на лицето

Преди прилагането на препарат за почистване е добре да наплискате лицето си с няколко шепи топла вода. Тя ще отвори порите ви и почистването ще е по-качествено. Нанесете продукт за почистване на дланта си и внимателно разтрийте с него лицето си около една минута. Така ще успеете да изчистите повече черни точки.

След като приключите, наплискайте лицето си с малко студена или хладка вода, за да върнете порите към нормалното им състояние.

Изплакване и подсушаване

Важно е да се знае, че всяка маска, пилинг или друг продукт за грижа за кожата на лицето си има свой собствен начин на изплакване. След прилагане на продукта за почистване не трябва да се миете нито с много студена, нито с твърде гореща вода. Кожата ви не трябва да усеща критична промяна на температурата.

Подсушете лицето си внимателно като използвате мека кърпа, специално отделена за тази част от тялото ви. След като лицето ви е напълно сухо, го минете с почистващ тоник, без съдържание на алкохол, подходящ за вашия тип кожа.

Ако имате акне или прекалено суха кожа, най-добре е да ѝ приложите продукт за локално лечение, но го направете след 5 до 15 минути.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари