IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свеж грим с ретро привкус

28 май 2013 08 00

Впечатлете всички с професионален грим, направен в домашна обстановка

Снимка: fashionisers.com

Снимка: fashionisers.com

В козметичната и модната индустрия забравеното старо прави свежестта на днешния ден. Най-известните модни дизайнери черпят вдъхновение от 60-те години, префасонирайки ретро стила в най-актуалните тенденции. В момента освен ретро дрехите, истинска изисканост носи и ретро гримът. Неговите отличителни характеристики са: създаване на невинен вид и стилна визия.

Следвайки няколко стъпки, много лесно ще получите страхотна свежа визия, а гримът ви ще изглежда супер професионално:

1. Започнете с основата, а именно лицето. За да сте напълно в крак с ретро стила, трябва да подберете малко по-светъл фон дьо тен. По този начин ще придадете на лицето си характерния блед цвят. Внимавайте да не прекалите с обезцветяването, за да не се получи прекалено фалшиво излъчване.

2. Ружът задължително трябва да бъде в светлите гами между оранжево и розово. Много подходящ е кайсиевият цвят, който трябва да нанесете внимателно върху скулите.

3. Друг характерен елемент, с който ще придобиете ретро вид, са леко заострените вежди. Те обаче, не трябва да бъдат нито прекалено дебели, нито прекалено тънки. Използвайте молив или сенки за вежди, които трябва да бъдат в еднакъв цвят с вашия естествен. Очертайте и попълнете веждите си, за да им придадете още по-изискана форма.

4. Основният акцент са очите. Нанесете основа за очи, за да си осигурите по-голяма издръжливост на грима. След това нанесете основния цвят, който трябва да бъде светъл – бяло или светлосиньо, например. Препоръчително е сенките да бъдат матови.

Снимка: fashionisers.com

5. С помощта на очна линия очертайте формата на клепача. След това смесете очната линия и сенките с помощта на малка четка. Следващата стъпка изисква кафяви сенки, които трябва да нанесете над очната линия. Не забравяйте, че трябва да правите преливанията така, че да няма ясен отрязък на цветове.

Снимка: fashionisers.com

6. Под веждите нанесете по-светъл телесен цвят сенки, които съдържат брокатени частици. По този начин придавате по-голяма изразителност на веждите си.

7. В основата на долния клепач нанесете от основния цвят сенки. След това нанесете и пласт черни сенки, които да ги допълнят.

8. За по-голяма драматичност нанесете очна линия върху горните клепачи.

Снимка: fashionisers.com

9. Миглите трябва да бъдат максимално гъсти и дълги, така че нанасянето на спирала е задължително. При възможност може да сложите допълнително изкуствени мигли, които да подсилят изразителността на очите.

Снимка: fashionisers.com

10. Накрая завършете с оцветяване на устните, които за разлика от очите, трябва да имат напълно естествен вид. Може да нанесете червило в бледорозово или бежовата гама.

Снимка: fashionisers.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари