IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайната на перфектните вежди

2 юни 2013 08 54

Знаете ли, че ако си оскубете веждите напълно, можете да си трансплантирате нови?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Знаете ли, че след като един косъм бъде отскубнат, на него му трябват средно 65 дни, за да порасне отново? За съжаление, когато става въпрос за космите на веждите, някои от тях никога не се появяват отново.

Но благодарение на подобрените техники за трансплантация на коса, вече по хирургичен начин можете да се снабдите и с нови вежди.

Операцията струва около 5400 щатски долара и се извършва чрез вземане на космени фоликули от скалпа, които се присаждат в челото, в около 50 много малки разреза.

Резултатите не са незабавни. На новите косми им трябват два до три месеца да порастат през кожата, а след около шест месеца, повечето пациенти с оскубани до изчезване вежди, се сдобиват с нови такива. Те обаче трябва да се подрязват приблизително веднъж месечно, тъй като космите ще продължат да растат, подобно на тези в косата.

Хирурзите са в състояние да контролират прецизно ъгъла на растеж, така че имплантираният косъм да расте правилно. Обикновено новите вежди са дебели и добре оформени.

Актрисата Дженифър Конъли е известна с красивите си, дебели вежди. Снимка: Reuters

За да не стигате дотам, да отскубнете всичките косъмчета на веждите си в търсене на идеалната им форма, ето и няколко съвета:

- Изберете формата, която ще отговаря на лицето ви. Лицата на повечето хора не са симетрични, същото важи и за веждите им.

- Инвестирайте в хубава пинцета.

- За да се получи перфектна арка, използвайте молив и го поставете в основата на лявата си ноздра диагонално към лявото ви око. Там където попада, естествено трябва да е пикът на арката на лявата ви вежда. Повторете същото и с дясната.

- Стартовата линия за започването на веждата трябва да е ноздрата под нея. Например: лявата вежда трябва да е в унисон с лявата ноздра.

- Използвайте молива, като го насочите от външния ъгъл на носа до външния ъгъл на окото. Това е мястото, където трябва да свърши веждата.

- След като намерите желаната форма, скубете само околните косъмчета.

- Не се увличайте в скубането. Дебелите вежди и без това отново са на мода.

- Купете си молив за вежди и започнете да го използвате в своята ежедневна рутина по гримиране.

- Изберете цвят за молива, който е подобен на цвета на веждите ви.

- Преди да нанесете молива, оформете веждите си с четка.

- Нанасяйте молива под ъгъл, от вътре на вън, използвайки нежни движения.

- Нанесете малко количество. Винаги можете да повторите, ако се налага.

- Не изкривявайте ъгъла на извивката/дъгата на веждите си, за да не заприличате на комиксова героиня.

- Към външния край, където космите се разреждат, сложете съвсем малко молив или не слагайте изобщо.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари