IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наградете кожата си с ретинол

25 април 2014 05 15

Тази съставка в продуктите за грижа е от съществено значение за младостта на кожата

Снимка: Thinkstockphotos

Снимка: Thinkstockphotos

Една от най-често спряганите думи в темата за поддържането на красотата на кожата е ретинол. Този термин, заедно с други като ретиноиди, ретин-А и т. н., е изключително популярен.

Това са ефективните компоненти в голяма част от нощните кремове, които изглаждат повърхността на кожата и предотвратяват появата на признаците ѝ на стареене.

Може би ще си кажете: „Аз съм все още млада и не ми е време да мисля за тези неща.“ Но в известен смисъл това е грешен модел на мислене. Именно докато сте още млади, е добре да започнете да ползвате козметика с ретинол, за да съхраните състоянието на кожата си.

Има пет причини, които ще ви улеснят в решението да включите в списъка с продукти за грижа за кожата на лицето си и такива с ретинол.

Ето кои са убедителните аргументи.

1. При всички случаи кожата ви наистина се нуждае от ретинол.

Ретинолът е най-разпространената форма на витамин А в кожата. За да поддържате здравето ѝ, трябва редовно да ѝ осигурявате този витамин. Според някои лекари, доставката му под формата на ретинол буквално може да промени ДНК-то на кожата ви. Ако искате да направите някакви големи промени в състоянието на кожата си, без да използвате киселините в козметиката, скалпел или игла, ретинолът е вашият най-добър помощник.

2. Ако кожата ви има леки признаци на стареене, време е да започнете да ползвате козметика с ретинол.

Най-ранните признаци за това могат да бъдат забелязани още докато сте на 20. Ако решите, че искате да се борите срещу тези първи белези, ретинолът е ключът. Той помага на кожата да поддържа тонуса си и изглажда фините линии и бръчки. Ако искате да запазите младежкия блясък, освен слънцезащитен крем и много вода, добавете към грижите и ретинол.

3. Ретинолът е леснодостъпен.

Той е включен в състава на повечето нощни кремове. Често се оказва вярно, че скъпото излиза по-евтино. Направете инвестиция в качествен нощен крем с ретинол, но след време, като се погледнете в огледалото, ще си заслужава.

4. Използването на ретинол е много лесно – нанасяте го вечер върху почистена и суха кожа. Толкова малко усилия, но с огромна полза.

5. Ретинолът е безобиден.

Продуктите, под формата на които ретинолът се продава в магазините, са с универсална формула, което означава, че са щателно тествани. Малко са съставките в обикновените кремове за лице, които имат видим ефект, а са с минимални изисквания към начина на използване. Вие дори няма да разберете, че ретинолът си върши работата, но той я върши перфектно.

Ако започнете да използвате нощен крем с ретинол сега, след няколко месеца до година ще се събуждате с по-гладка кожа и ясен тен на лицето.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

АНОНИМЕН ( преди 9 години )
към всеки крем може да се добави 1 капсула Геритамин / витамин А и Е /.Аз го ползвам само вечер в добавка към крема който ползвам
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )