IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижата против стареене на кожата започва на 29 години

22 май 2014 07 10

Кога трябва да стартирате с грижата против стареене и каква трябва да бъде тя?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Има едно магическо число във възрастта ни, което е сигнал за действие според много козметични експерти. Голяма част от тях са съгласни, че на възраст около 29 години, трябва да започва грижата против стареене на кожата. Точно това е времето, в което е началото на процеса на нейното стареене. Тогава колагеновите влакна започват да губят своята еластичност.

И така, 29 години са моментът, в който започва обратното броене за кожата. Разбира се това зависи много и от начина на живот, генетиката, слънцезащитата, която сте ползвали или не сте ползвали, начина ви на хранене и всичко, което наричаме рутинна грижа за кожата и здравето.

Ако сте притеснени за стареенето на кожата ви, има някои ценни знания, които научихме в процеса на образоването си по тази тема и които ще споделим с вас.

Стъпка 1: Съществува мит, че сутрин не е добре да си миете лицето, тъй като това допълнително дехидратира кожата. Напротив – сутрин е наложително да се измие лицето с вода, но не само. Най-добре е да почистите кожата си и с мицеларна вода, за да отстраните остатъците от продуктите за нощна грижа и отделения себум по време на сън. Ако сте притеснени за хидратацията на кожата ви, използвайте лосион за почистване, който ще съхрани влагата.

Стъпка 2: Една от ролите на серума е да достави антиоксиданти на кожата като витамин C и Е. Тези съставки ѝ помагат да се бори срещу свободните радикали, които причиняват остаряване на кожата и освен това я правят по-сияйна и по-хидратирана.

Стъпка 3: Знаете, че за антиейдж грижата е много важно да ползвате хидратиращ крем през деня. Той се нанася 10 минути след серума и запечатва активните съставки, които той ѝ е доставил.

Стъпка 4: Най-важната стъпка в рутинната грижа против стареене е слънцезащитата. Дерматолозите препоръчват да използвате отделни продукти за грижа, макар и вече да се предлагат много успешни формули за крем за лице със слънцезащитен фактор. Уверете се, че сте избрали формула с широк спектър на защита. Тя предпазва от UVB – лъчите, които причиняват изгаряне на кожата, но и от UVA лъчите, които причиняват стареенето ѝ.

През нощта в тялото се извършват естествени регенериращи процеси, които подпомагат възстановяването на кожата с помощта и на активните съставки в козметичните продукти. Ето какво трябва да имате предвид, когато става дума за нощна грижа.

Стъпка 1: Целта на измиването на лицето вечер, е да премахне продуктите за грижа, които сте нанесли през деня, както и мръсотиите, които са се наслоили върху кожата ви. Използвайте почистващи продукти на основата на гел, за да остава усещането за добре почистена кожа, преди да нанесете серума или крема за лице. Антистареещите продукти не могат да попиват много добре в кожата и оставят лек филм върху повърхността ѝ.

Стъпка 2: Нощният серум за грижа против стареене трябва да съдържа ретинол и алфахидрокси киселина. Нанасяйте го вечер, като прескачате всяка трета вечер, за да избегнете дразнене на кожата. Най-мощната антистарееща съставка е ретиноева киселина – версия на витамин А. Алфа хидрокси киселините, също като гликоловите киселини, помагат за ексфолирането на кожата и помагат на клетките за по-бързия им обмен. Това предотвратява образуването на фини линии.

Стъпка 3: След като нанесете нощния серум, дайте му шанс да попие за около 10 минути, след което нанесете нощния крем.

Стъпка 4: Деликатната кожа около очите е първата зона, която издава вашата възраст. Тя е по-тънка от останалата част на кожата по лицето. Трябва да се стараете да бъде хидратирана и специално обгрижена с околоочен крем.

Стъпка 5: В зависимост от основната грижа за кожата ви, необходимо е и седмично лечение. Сухата кожа ще ви се отблагодари за една хидратираща маска, а мазната или склонната към акне може да третирате с маска с алфа хидрокси киселини. Нормалната кожа се задоволява с ексфолиране два пъти в седмицата и хидратираща маска след това.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )