Подчертаването на очите с очна линия или плътен молив никога няма да е демоде. На пръв поглед изглежда лесно, но когато започнете, никога не се получава като по списанията и екрана. И тук се изисква техника и умение и ако искате да „докарате“ перфектното котешко око, не правете следните често срещани грешки:

1. Празни места

„Много жени не поставят очната линия плътно до линията на миглите. Тя стои повдигната и прави окото да изглежда странно“, коментира Джейми Грийнберг, гримьор на звездите, който работи в Лос Анджелис.

Как се прави: Притворете окото и направете тънка линия максимално близо до миглите. Ако се налага после може да я удебелите и дооформите.

2. Прекалено тъмно

Черното е класика, но не се притеснявайте да експериментирате и с други цветове. Особено през деня!

„Обожавам черната очна линия, ала посред бял ден може да бъде прекалена. Ако и вие я харесвате, нанасяйте много тънка линия или пробвайте нещо в синьо, златисто, зелено и мекото кафяво“, съветва Грийнберг.

3. Обратен финиш

Поредната голяма грешка при нанасяне на очна линия е обратният завършек. Той прави лицето ви тъжно, меланхолично и ви придава уморен вид.

Очната линия завършва леко нагоре! Има много видеа в интернет, които да ви покажат стъпка по стъпка как да поставите очната си линия.

4. Липсващ долен контур

Много хора избягват долния клепач, защото са чели, че подчертаването му „затваря“ окото.

„Това е пълен мит! Ако подчертаете добре долния клепач, окото ви ще изглежда по-голямо. Не забравяйте да блендирате!“, коментира Грийнбърг.

5. Бързате

Нанасянето на очна линия не е „между другото“. Колкото и пъти да сте го правили, оставете си минимум 10 мин само за нея. Прецизността в нанасянето е ключът към добрия резултат.