IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Матово червило - как да го изтриете?

4 септември 2019 14 30

Някои изсушават прекалено устните

Istockphoto

Перфектните устни са мечта за много жени. Благодарение на съвременната естетична медицина и качествена козметика, това е напълно постижима цел. 

Матовите червила са едно от средствата, с които дамите си служат, за да имат хубави устни. Те се различават от обикновените по това, че придават на кожата по-наситен цвят заради по-силната формула от пигменти. При това се изтриват по-трудно, дори при консумация на храна и пиенето на напитки. 

Тъй като са по-дълготрайни, матовите червила могат да се използват за по-специални поводи. Жените си слагат желания нюанс на устните преди излизане и цяла вечер забравят за повторно нанасяне. 

Някои компании гарантират, че продуктите им ще помогнат на устните да изглеждат безупречно 10-15 часа, което е доста. Разбира се, това си има своята цена. 

Тъй като матовото червило се премахва по-трудно от кожата, ето 3 средства, които ще ви помогнат за безпроблемното изтриване:


matt lipstick

IStockphoto

Дегримьор

Подобно на водоустойчивите спирали, които трябва да бъдат изтрити със специална козметика, за премахването на матовото червило също има конкретни дегримьори. Те обаче са твърде скъпи и няма смисъл да си ги купувате, ако ползвате въпросното червило рядко. За сметка на това може използвате дегримьор за очи на маслена основа, който върши същата работа. Напоете добре памучен тампон с него и го притиснете към устните, след това изтрийте червилото с няколко движения. 

Зехтин 

Биопродуктът е мазен и прилича много на някои дегримьори. Освен това той съдържа съставки, които ще подхранят устните ви. Така може да сложите няколко капки зехтин върху памучния тампон и с него да премахнете матовото червило. 

matt lipstick 2

IStockphoto

Вазелин

Друг мазен продукт, който ще изтрие матовия цвят от устните си. За целта ги намажете с вазели и изчакайте той да попие добре в кожата. После с леко навлажнена салфетка или мапучен тампон избършете добре. 

Сухи устни - худратация 

Не забравяйте, че съставките в червилата водят до прекомерно изсушаване на кожата след по-честа употреба. Когато премахнете матовото червило, използвайте балсам, който имат хидратиращ ефект. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари