IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фалшивите мигли крият риск от инфекции

17 септември 2019 14 40

Според британски учени, лепилата не са безобидни

Istockphoto

Жените, които носят фалшиви мигли, са с по-голям риск от инфекции на очите, в сравнение с останалите. Хроничното възпаление на клепачите и други проблеми се получават заради химията, която се използва за залепване и поддръжка. Това твърдят британски учени.

По данни от изследването на „Huda Beauty“, една на шест жени би се отказала по-скоро от изкушение като шоколад и използването на приложения за запознанства, отколкото да се раздели с изкуствените си мигли.

Лепилата, химикалите и багрилата, които се използват имат негативен ефект върху здравето на очите, посочва пластичният хирург Елизабет Хоукс в своя статия за проучването. По думите ѝ, хроничното възпаление на клепачите (блефарит) води до полепване на бактерии по миглите. Ако те са естествени, предпазват до някаква степен от замърсявания, но когато върху тях има снопчета фалшиви, то мръсотиите се затлачват по тях.

изкуствени мигли

IStockphoto

„Какво причинява инфекцията? Отговорът е съвсем прост. Основният проблем е липсата на хигиена и грижа за миглите и клепачите по време на използването на изкуствените“, казва още Хоукс.

Специалистът алармира, че натрупването на мръсотии върху миглите може да причини тяхното окапване. Затова съветва да използвате тампон за уши, с който с помощта на козметика за почистване на грим да премахнете онова, което е останало около косъмчетата на клепачите. Важно е да знаете,че не бива да търкате твърде силно, за да не раздразните очите си.

изкуствени

IStockphoto

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари