IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се отървете от тъмните подмишници

12 юни 2017 07 10

Натурални идеи, които работят

Снимка: Pexels.com

Снимка: Pexels.com

Много хора имат по-тъмна кожа в областта на подмишниците и това им причинява известен дискомфорт. Те се притесняват да ходят с потници и ли къси широки ръкави, през които лесно може да се види контрастът. Ако и вие сте сред тази група, може да опитате следните домашни и напълно натурални рецепти, които ще изсветлят кожата ви в тази област:

1. Лимонов сок

Лимоновият сок е сред най-силните натурални средства за избелване. Трябва само да изстискате лимон и да втриете сока в съответната кожна област. Изчакайте да минат 2-3 минути и измийте с вода. Резултатът е забележим още в първите 7-10 дни. Правете процедурата всеки ден.

2. Картоф

Картофът е не само начин да избелите кожата си, но и напълно безопасен, тъй като не причинява алергии или дразнение. Сложете в областта на подмишниците тънък резен картоф и задръжте плътно до кожата в продължение на 10-15 минути. Правете това 2 пъти дневно докато видите резултат.

3. Ябълков оцет

Киселината в ябълковия оцет помага за премахване на мъртвите клетки, а също така е чудесен дезинфектант. Смесете 2 супени лъжици оцет с една сода за хляб и с помощта на тампонче нанесете на кожата. Задръжте 10 минути и изплакнете с вода. Процедурата се прави 3 пъти седмично.

4. Зехтин

Смесете супена лъжица зехтин с кафява захар. Втривайте в кожата с кръгови движения за около минута две. Измийте с хладка вода. Повторете след няколко дни. (Процедурата се прави 2 пъти седмично).

5. Алое вера

Използвайте гел от алое вера. Директно намажете подмишниците си и изчакайте 15 минути. После измийте с вода. Растението има силни антибактериални свойства, премахва мъртвите клетки на кожата и я изглажда, като едновременно я подхранва в дълбочина.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари