IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-честите грешки при гримиране

21 януари 2013 07 00

Те ще ви направят да изглеждате по-възрастна

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всички знаем, че прекаляването с грима, особено при младите момичета, води до тяхната по-зряла визия, което по-скоро е в тяхна вреда, отколкото предимство. Понякога грешките в грима могат да акцентират върху бръчките на лицето, върху тъмните кръгове под очите или върху недостатъците по кожата. Точно както неподходящата прическа и лошият грим може да прибави или да извади няколко години от ЕГН-то ви.

Ето и най-честите и груби грешки в това отношение:

1. Пропускане на фон дьо тена. Ако пропускате фон дьо тена, а си слагате всички други гримове – спирала, червило, сенки, руж..., вие всъщност пропускате основното. Фон дьо тенът изравнява тена на лицето ви и без него ще личат всички недостатъци по кожата ви. Ефирна, полупрозрачна основа коригира недостатъците и ободрява кожата ви, правейки я по-млада. Ако имате мазна кожа, изберете матиращ фон дьо тен, който ще прикрие лъскавината. Също така не прекалявайте с количеството на фон дьо тена. Ако го положите на дебел слой, също ще изглеждате по-стара.

2. Използването на прекалено светла база. Фон дьо тенът е задължителен, но ако го изберете в прекалено светъл за тена на кожата ви цвят, само ще преувеличите съществуващите бръчици и фини линии на лицето си. Опитайте с цвят, който е 1-2 нюанса по-тъмен от тена ви. Той ще предаде по-свеж блясък на кожата ви и ще маскира недостатъците ѝ.

3. Неправилното полагане на ружа. Ружът се полага на скулите, а не на бузите. Ако го сложите точно под очите си в центъра на бузите си, вие ще привлечете вниманието към бръчките около очите си и отпуснатата кожа на долния клепач.

Розовите нюанси руж пасват чудесно за всички тонове на кожата и всички възрасти. Кафеникавият и бронзовият руж могат да създадат тежък, понякога дори клоунски вид на жената, особено ако ружът се полага с престараване.

Тези сенки са красиви, но не са подходящи за всяко око; Снимка: Dreamstime

4. Металически сенки. Сребристите сенки са модерни, но привличат погледите към отпуснатите горни клепачи на очите. Вместо тях, опитайте матовите прасковени или тъмносиви сенки, които изглеждат чудесно на всички тонове на кожата.

5. Спирала на долните мигли. Прилагането на спирала и очна линия на долните мигли и по линията на долния клепач изисква две нещата от вас – да нямате бръчки от вида „пачи крак", нито пък тъмни кръгове под очите. Освен това този вид грим ще подсили погледа ви, но ще направи очите ви да изглеждат по-малки.

За големите, светли очи най-подходяща е черната спирала, която ще направи бялото на очите да изглежда по-ярко и ясно. Също така не забравяйте да извивате горните си мигли с щипка, за да изглеждат по-плътни и гъсти, а очите ви - по-големи!

Внимавайте да не смалите очите си, когато желаете обратното. Снимка: Dreamstime

6. Прекалено светло или тъмно червило. Вероятно знаете, че пухкавината на устните намалява с възрастта. Светлите червила в преливащи студени нюанси (виолетово, лавандула), както и прекалено тъмните червила ще се виждат повече, ако тръгнат да излизат от контура на устните или да се разливат по малките бръчици около устата, което не е много красива гледка. Ярките нюанси червила състаряват като цяло, поради сериозността и тежестта на цвета. Неутралните нюанси на розово-прасковеното са подходящи за всички възрасти.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

mda ( преди 11 години )
По отношение на първите три съвета - 1. Разбира се, че не е задължително носенето на фон дьо тен. Честно казано дори като излезна на улицата 80 процента от жените над 35г не слагат фон дьо тен, нищо че някои имат нужда. Задължително е при хора с лоша кожа, ако се притесняват от това разбира се. Белези от акне, пигментни петна и т.н. е трудно се скрият по друг начин.2. Цвят на основата. Аз бих казала пък точно обратното - използвайте по-светла основа, защото по-светлото лице винаги изглежда по-младо. Да ме извиняват любителките на солариума, но тъмната кожа (особено в комбинация със светла коса) състарява след 30г възраст...3. Руж. Зависи от формата на лицето. Ако лицето ви е дълго, по-добре слагайте руж върху ябълките на бузите (е, не по клоунски де) - по-светъл цвят, добре разнесен назад и т.н. Това оптически ще разшири лицето ви. Вижте снимки на Сара Джесика Паркър - много често я гримириат именно така, за да намали ефекта на Баба Яга от дългото й лице.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
nicolette ( преди 11 години )
Тези правила как да се гримираме ги измислят и ги налагат прозводителите на козметика - за да им ги купуват възножно по-голям брой жени.Естествено,че не всяко лице има нужда от всички тези неща,особено ако е под 30 год.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Blue ( преди 11 години )
До qwe: Да, принципно знам как се използва, но просто не мога да го понасям върху кожата си. :)Не мога да си представя да изляза омазана с крем и отгоре с фон дьо тен...просто не ми е естествено.Обичам да ми е чисто лицето. Почиствам го вечер, слагам гелче за кръговете под очите и лек нощем крем, правя маски от време на време и това е. А като грим, единствено молив, спирала и лек балсам или гланц за устни. Понякога слагам и сенки, това е. Най-много зимата да сложа някое кремче против студа. Кожата ми е хубава и не мисля, че ми трябва повече от това. Знам, че много хора използват фон дьо тен и им се получава добре, но със сигурност не смятам, че е нещо задължително и е грешка при гримирането ако не се използва. :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
qwe ( преди 11 години )
Blue, сложи само там, където се налага - някоя червенинка, тъмни кръгове под очите, ей такива неща. Избери го да е еднакъв цвят с кожата ти и всичко е оки. Там, където ще нанасяш фдт, намажи с овлажняващ крем, да е като основа. За под очите използвай специално за тази цел кремче/гелче. Внимавай продуктът, който ще ползваш като основа да не е със слънцезащитен фактор, защото слънцезащитния слой, който се образува върху кожата при комбинация с грим става на парцалчета и стои неестетично. Аз досега не съм намирала никъде основа за фдт. и затова ползвам овлажняващи продукти вместо нея. Като се прикрият и най-малките недостатъци на лицето, то започва да "сияе" и да изглежда като на моделите на модните ревюта. Това е тайната на хубавия грим. И разбира се, да слагаш там, където е необходимо по колкото е необходимо и както е необходимо. :}
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Blue ( преди 11 години )
Аз пък никога не слагам фон дьо теб, и какво? Ами не ми харесва, изкуствено ми стои, изглежда като маска на лицето. :D А в днешно време, мисля, модерен и харесван е естествения вид, лекия грим (какъвто и винаги съм харесвала), а не боядисването и мацането. Ми не мога да търпя 5 слоя върху кожата си - фон дьо тен, руж, сенки, коректор....и какво ли не. Искам хората да видят лицето ми с леко подчертаните предикства, а не една маска, която вечер свалям половин час.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар