IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красиви с по-малък бюджет

27 февруари 2013 09 00

Как да съхраните разкрасителните си продукти по-дълго и какви още приложения може да имат те

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Гримът си е сериозна инвестиция в бюджета на всяка жена. Често купуваме по-скъпи продукти с надеждата, че са по-качествени и ще ги ползваме пестеливо, така че хем да не навредят на кожата ни, хем да ги ползваме по-дълго.

В случай, че сте пред заплата, потънали в заеми или дори безработни (силно се надяваме да не се случва на никой от вас), а пък любимите ви гримове са на привършване, ето няколко трика, с които да запазите качеството им и количеството им по-дълго.

Какво може да направите:

- Сложете малко от дневния си хидратиращ крем в шишето с фон дьо тена. Разклатете/разбъркайте, докато се получи еднородна смес. От една страна, хем ще направите този продукт „по-лек" за кожата си, хем ще попие по-бързо и ще стои по-естествено. Да не забравяме, че и количеството му ще стане повече.

Не прекалявайте с количеството крем!

- Сложете малко бебешко олио на врата си, преди да се напръскате. Мазната кожа задържа по-дълго време аромата.

- Ползвайте продукти, които са с няколко действие като например шампоан и балсам в едно.

- Вазелинът трябва да присъства във всяка дамска чанта. Не само, че той е полезен за устните, като ги предпазва и омекотява, но и много хора се кълнат, че милите и растат по-бързо, ако го прилагат вечер върху тях.

Освен това той може да се прилага и върху груби и изсъхнали пети, лакти и други места по-кожата.

- Разделяйте си сумата с приятелки. Особено ако продуктът е течен! (можете да влезете „на партия" с майка си или сестра си).

- Очната линия може да се използва и върху ноктите, за да направите различни принтове и фигурки. Не е никак сложно, а и след като минете с топлак, никой не може да разпознае какво сте използвали за украсата има!

НЕ правете:

- В никакъв случай не добавяйте вода към спиралата си, надявайки се че тя ще издържи по-дълго. Това стимулира появата на бактерии и можете да се сдобиете с инфекция.

- Не давайте четките и апликаторите си на други хора, докато още ги ползвате. Те пренасят много бактерии и е добре дори само вие да ги ползвате, да ги миете с хладка вода и сапун веднъж на две седмици.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

bib ( преди 11 години )
за хубава козметика никога не трябва да се пести :-)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар