IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изглеждате като момиче за един милион долара

23 юли 2013 11 50

... без да обирате банка

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Това че нямате бюджет за скъпа козметика не означава, че не можете да изглеждате така, сякаш ползвате най-луксозните марки за макияж. Козметичната редакторка на списание Glamour – Андреа Померантц, твърди че една жена може да прави малко разходи за разкрасяване и пак да изглежда много добре поддържана.

Тя е издала книгата „How to Look Expensive: A Beauty Editor's Secrets to Getting Gorgeous Without Breaking the Bank" или в превод „Как да изглеждате скъпо. Тайните на козметичния редактор, как да изглеждате страхотно, без да обирате банка". А ето и нейните 10 съвета в тази насока:

1. Овладейте прическата си.

Научете се сами да си правите сешоар, букли и т.н. Хубавата коса е символ на висок социален статус и всяка добре поддържана жена има перфектна прическа. За да се научите, ще ви трябва упоритост, време и повече практика. Ако се налага, сутрин ставайте с един час по-рано, но не излизайте с прибрана, сплескана коса. Добре оформената прическа е неделима част от цялостната ви визия. Заложете и на хубава боя и пийте витамини, за да поддържате косъма си здрав.

2. Не бъдете сноб по отношение на продуктите.

Ако си купувате само скъпи, луксозни марки козметика от висок клас, то скоро може да фалирате. По-добре изпробвайте няколко качествени продукта от средния клас и скоро ще намерите такива, които ви пасват най-добре, дават желания ефект, а в същото време са на достъпна цена.

3. Не се отдалечавайте много от естествения цвят на косата си.

Жените си навличат куп неприятности, след като решат да си променят цвета на косата драстично, отклонявайки се твърде далеч от това, с което ги е дарила природата. Ако промените косата си с повече от три нюанса, вие ще трябва да ходите до фризьорския си салон на всеки 3-4 седмици (което е скъпо удоволствие) и никога няма да можете сами да се боядисате в домашни условия, тъй като едва ли ще можете да постигнете въпросния цвят.

4. Експериментирайте с аксесоарите.

Ако се обличате в дрехи с неутрални цветове, дори и да нямате твърде богат гардероб – никой няма да забележи. По-важното е да акцентирате върху аксесоарите си – смели колиета, интересни шапки, големи обеци и т.н., като всички тях можете да купувате от малки, не много скъпи квартални магазинчета. Те ще ви направят да изглеждате не само в крак с модата, но и на другите хора ще им се струва, че всеки ден сте с различен тоалет (дори да не сте).

5. Научете се да си правите шикозен кок.

Носенето на косата вдигната над лицето е трик, който удължава шията, прави скулите да изглеждат по-високи и като цяло тази прическа дава по-царствен вид на жената. Затова се научете да си правите няколко вида кок – по-спретнат, по-небрежен, по-нисък, по-висок и т.н.

6. Ползвайте продукти с комбинирани съставки.

Много от съвременните козметични продукти са с дублирани свойства, което означава, че можете да минете с два-три продукта за грижа за кожата. Доста от кремовете за лице включват слънцезащитен фактор и съставки анти-стареене. Някои хидратиращи лосиони за лице вече се предлагат с тониращо покритие, което ви спестява употребата на фон дьо тен.

7. Винаги обръщайте внимание на маникюра си.

Няма значение как сте облечена – един сапфирен, коралов или рубинено червен лак за нокти, ще предаде на ръцете ви елегантен вид. Когато ноктите на една жена са обелени, счупени, с кожички или като цяло неподдържани, тя има по-ниско самочувствие. Заслужава си да отделите около един час от уикенда си, за да си оформите хубав маникюр, който ще ви направи да изглеждате някак „по-полирана".

8. Попълвайте гардероба си с вкус.

Не е нужно да имате богата колекция от евтини дрехи, които да подменяте напълно всеки моден сезон. Достатъчно е да инвестирате в няколко луксозни тоалета, на които от километри да им личи, че не са купени от сергия на местния базар, а са класни творения на скъпи марки. Ако си позволите и една скъпа маркова чанта, ще добавите още лукс към визията си и ще се почувствате наистина като момиче за един милион долара.

9. Завържете приятелство с професионален гримьор.

Повечето жени не осъзнават, че хубавия макияж не се крие чак толкова в марките, а в начина му на полагане. Затова един контакт с професионален гримьор няма да ви е излишен. Той/тя може да ви покаже безплатно много трикове за красота, които да са ви от голяма полза в живота напред.

10. Гладете дрехите си, дори да не са скъпи

Качествено изпраната и добре изгладена дреха си личи от километри. Инвестирайте в услугата химическо чистене, за да не съсипвате по-фините си тоалети в пералнята машина, както и да запазите по-дълго перфектния им външен вид. Ако имате дизайнерски умения – шийте си дрехи при шивач или сами. Така винаги ще сте уникална и ще имате по-модерен силует, от този който се предлага в конфекцията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
Аз имам по-добра идея. Завържете приятелство с дизайнер и го убедете, че можете да рекламилате дрехите му без пари, просто той ви дава дрехи, вие ги носите и разправяте навсякъде,че дизайнът е на... и така и той е доволен от рекламата и вие носите дизайнерски дрешки без да се охарчите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар