IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 топсъвета за хубаво тяло от треньора на звездите

8 ноември 2016 13 20

Готови за червения килим само за 3 месеца

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Звездите не са се родили с перфектни тела. А човекът, който им помага да изглеждат прекрасно за червения килим, фотосесии, снимки на видеа и филми и т. н. е треньорът и експерт по хранене Кайл Браун.

Той не само подготвя своите клиенти за техните важни и публични ангажименти, а им помага да запазят топформата си и след това. Кайл е наясно колко усилия и дисциплина трябва на един човек да промени тялото си и да го подобрява постоянно, затова се съгласи да сподели пред Women's Health топсъветите за отслабване, които дава на своите популярни клиенти.

1. Напишете какво ви мотивира зад решението да отслабнете

Самата идея да свалите 5-6 кг може и да е достатъчна да ви накара да се подложите на диета, хранителен режим и тренировки, но когато започне да става трудно, има голям шанс да се откажете от промяната. Ако имате по-конкретна мотивация за да подобрите фигурата си – като някакво скорошно събитие, ново гадже, секси дреха, която искате да имате, ще ви бъде по-лесно да стигнете крайната цел. Намерете своето „защо“ и тогава преминете към действие, съветва Браун.

2. Дайте си краен срок до 90 дни

Според звездния треньор най-мотивиращия и реален за промяна краен срок е в рамките на 90 дни. Дори да нямате близко важно събитие, което да изисква да се представите в най-добрата си форма, измислете си такова. Поставянето на краен срок е много важно, тъй като ви вади от зоната ви на комфорт и форсира промяната.

„Ако клиентът няма събитие до 90 дни, го карам да измисли такова. Важното е да има цел, защото това го кара да бъде леко изнервен“, обяснява Кайл.

3. Не се качвайте на кантара

Браун не е фен на меренето и на практика казва на клиентите си да не припарват до кантара. Вместо това ги кара да следят прогреса си в огледалото и по дрехите, снимайки се всяка седмица. И ако крайната ви цел е да изглеждате добре в новите си дрехи, мерете прогреса в един и същи тоалет, докато останете доволни.

4. Тренирайте с тежести 3 пъти седмично

Тренировката с тежести между 30 и 60 минути 3 пъти седмично е ключова в процеса на отслабването при жените, твърди Кайл. Образуването на мускули засилва метаболизма и ви кара да се чувствате по-силни – две базови неща, които ще ви помогнат да постигнете крайната си цел.

5. Правете едни и същи упражнения всяка седмица

Фитнес трансформациите са на принципа „прогрес чрез повишаване на повторенията и интензивността“ т. е. трябва да правите едни и същи упражнения, но с времето да увеличавате обема и трудността им, за да може тялото ви да надгражда.

6. Не променяйте драстично диетата си

Дори да приближавате крайния срок, а да не се движите с желаната скорост в процеса на трансформация, не се подлагайте на строга диета.

„Ако хората променят хранителните си навици драстично, те не могат да се придържат към новия режим за дълго и се отказват“, споделя опита си Браун. Вместо това неговата тактика е да кара клиентите си да премахват една „вредна храна“ от менюто си или да я заменят с нещо по-здравословно.

7. Поставете си нова цел 10 дни преди да дойде крайният срок на старата

„Казвам на клиентите си да бъдат щастливи, но не крайно доволни. Когато човек е напълно задоволен от резултата, той се отпуска. Винаги трябва да има нови цели, към които да се стремим“, категоричен е Кайл. А според него идеалното време за поставяне на нова цел е 10 дни преди финалния срок на предишната.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари