Родителите, които постоянно натякват на децата си да се хранят здравословно, със сигурност ще приветстват резултатите от ново изследване, което показва, че хората, консумиращи големи количества плодове и зеленчуци, живеят по-дълго.Особено полезни са кръстоцветните зеленчуци като зеле, карфиол и броколи.Авторите на проучването от университета "Вандербилт" отбелязват, че консумацията на повече плодове и зеленчуци не увеличава автоматично продължителността на живота. "Възможно е хората, които включват в менюто си повече полезни храни, като цяло да водят по-здравословен начин на живот. Въпреки това, изследването е поредното в подкрепа на ползата от здравословното хранене", пишат специалистите.Проучването е обхванало 135 000 души от Шанхай, Китай. Кръстоцветните зеленчуци са богати на витамин С и съдържат редица други полезни за здравето вещества, припомнят експертите.(БТА)
fallback
Хапвай броколи, живей дълго
12 June 2011 06:00Още причини да похапваме повече зеленчуци
Снимка: Dreamstime
0 коментара
fallback