fallback

Кестени: есенно предложение за енергия и здраве

05 October 2011 06:48

Кестените са добър източник на витамин С, но и на тиамин, рибофлавин, ниацин

Снимка: Dreamstime

Обичате ли да хапвате печени кестени? Освен вкусни обаче, тези ядки са и изключително здравословна храна.

Кестените са различни от другите видове ядки, включително защото са с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на нишесте и диетични фибри. Всъщност, съдържат 2 пъти повече нишесте от картофите. Те имат ронлива консистенция и сладък, мек вкус.

Кестените са добър източник на витамин С, но и на тиамин, рибофлавин, ниацин. Съставът им включва манган, калий, мед, фосфор, магнезий и желязо. Цинк и калций също присъстват в малки количества.

Сподели
холестерол ядки кестени
0 коментара
fallback