fallback

Полезните свойства на червеното вино

10 January 2012 12:45

Червеното вино намалява риска от рак на гърдата

Снимка: Reuters

Чаша червено вино на ден намаля риска от атеросклероза, инфаркт, целебрална тромбоза, проблеми с паметта, стимулира метаболизма, а вече е ясно, че може да намали и риска от рак на гърдата. 

Според американския медицински център "Сидърс-Синай", това твърдение оборва общоприетото мнение, че алкохолът увеличава риска от заболяването. Един от съавторите на изследването, д-р Крисандра Шуфелт заявява, че всички видове алкохол увеличават нивото на естроген в организма, подхранвайки растежа на раковите клетки.

Автор на статията:
Миглена Данова
Сподели
червено вино бяло вино грозде
0 коментара
fallback