fallback

По едно яйце на ден за здраво сърце

13 March 2012 07:15

Суровото е по-полезно, но пък не толкова вкусно

Снимка: Dreamstime

Яйцата не са полезни само за вашата диета, а и за сърцето, откриха учените. Те са богат източник на протеини, липиди, витамини и минерали. Според канадските специалисти обаче, черупчестите продукти са и мощен антиоскидант, който не отстъпва на ябълките и предпазват от болести на сърцето и рак.

Най-полезен е жълтъкът, в който се намират важните аминокиселини - триптофан и тирозин. А след направено изследване е станало ясно, че два сурови жълтъка са по-богати на антиоксиданти от една ябълка.

Автор на статията:
Мария Господинова
Сподели
сърце антиоксиданти яйце
0 коментара
fallback