fallback

Какви са опасностите при консумацията на морска храна през лятото?

11 July 2012 05:20

Любителите на морска храна да четат внимателно

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Лятото е периодът, в който хората ядат най-много морска храна. Дали заради сезона и морето или просто, защото се смята, че тогава морската храна е най-прясна.

Всъщност има твърдения, че периодът от май до август е най-подходящ за консумация на морска храна. Това обаче не е така. Именно през лятото съществува най-голям риск за здравето на човек.

Не става въпрос само за порцията цаца, изпържена в олиото на десетте предишни порции, от която може да ви стане тежко и дискомфортно. Става въпрос за реална възможност от натравяне.

Автор на статията:
Милена Алексиева
Сподели Изпрати в Messenger
риба миди опасност морска храна
0 коментара
fallback