fallback

Всичко, което трябва да знаете за соята

23 November 2012 07:40

Силата на соята и нейният хранителен потенциал

Снимка: Dreamstime

Ако не обичате сирене тофу и соев сос, ако пропускате постните ястия в китайските ресторанти и избягвате да ядете соеви ядки, може ви е време да разберете малко повече за соевите храни.

Соята е от семейство на бобовите растения и е широко използвана в Източния свят, но печели все повече почитатели и на Запад. От нейните семена може да се получат заместители на кафето и шоколада, на месото и хляба. От соята се произвеждат тестени изделия, соево мляко, тофу (соево сирене). Маслото, което се получава от соевите семена, се използва за производство на лакове, бои и сапуни.

Автор на статията:
Teodora Dragoeva
Сподели
соя соеви продукти тофу
0 коментара
fallback